Siril Malmedal Hauge
Siril Malmedal Hauge ble utnevnt til NTNU Ambassadør 2021/22. Foto: Arne Hauge

Siril Malmedal Hauge skriver bestilling til Jazzfest 2024!

Siril Malmedal Hauge - Rhiza Song

Vi er veldig glade for at tidligere NTNU Ambassadør Siril Malmedal Hauge skiver bestilling til Jazzfest 2024 med støtte fra det Det Norske Komponistfond.

Dette sier Siril selv om prosjektet Rhiza Song: 

"Som i en vev av røtter sendes beskjeder i et nettverk av kommunikasjon - et slags hemmelig språk. I dette verket har jeg lyst til å grave i jorda og bli litt skitten på fingrene. Lage liv, fiske etter fine fibre, flette sammen tråder, grave i røtter, og lete etter grobunn for musikalske biotoper. Jeg fascineres av unike bånd mellom ulike organismer, og tilhørigheten til hverandre i en verden som stadig forandres. 

Jeg håper at musikken vil oppleves som noe friskt og spennende. Bare tanken på å spille sammen med disse folka i seg selv, gir inspirasjon og nye impulser til musikalske idéer. Hvordan dette blir gjenstår å finne ut. Jeg er ydmyk og glad for denne utfordringen fra Trondheim Jazzfestival og gleder meg til å lage musikk!"

Besetning: Siril Malmedal Hauge- vokal, fløyte, Andreas Winther – trommer, Bjørn Marius Hegge – bass, Vegard Bjerkan – tangenter, Martin Myhre Olsen – sax, Henriette Eilertsen – fløyte

Premiere på Jazzfest 2024