ÅRETS FESTIVALMOTIV UTFORMET AV ANYA MAGNUSSEN TIL SALGS I BEGRENSET OPPLAG

Festivalmotiv

 

Jazz - kilden til kunstnerisk kreativitet

 

Billedkunstner Anya Magnussen har utformet City Jazz - årets jubileumsmotiv.

Jazzfests gode venn gjennom mange år, sto bak to kraftfulle festivalplakater sent på 1990-tallet. I forbindelse med jubiléet kom en idé om å gjenbruke noe av materialet fra den gangen, men Anya var tydelig på at hun drømte om å lage noe nytt. Dermed kan vi nå presentere årets jubileumsmotiv på forsiden av festivalavisen. Jubileumsmotivet er to orginale serigrafier som heter City Jazz I 35th Jubilee og City Jazz II. Det er nydelige verk som også er til salgs.

Anya forteller at det var en stor ære å få Jazzfest-prosjektet, og at savnet har vært enormt etter å fargesette følelelser for heftige musikalske rytmer igjen. Samarbeidet med Jon Lord, fra den legendariske rockegruppen Deep Purple, er det siste musikk/kunstprosjektet Anya tok del i. Gnisten for musikalske kunstprosjekt ble tent på ny da årets 35. jazzfestival kom på banen. 

Anya Magnussen har et stort hjerte for plakatkunst, et kapittel som ble påbegynt i hennes tid som student ved Academy og Art University i San Francisco. Der var heftige jazzklubber i undergrunnsmiljøet en stor inspirasjon. City Jazz I Jubilee og City Jazz II har et urbant utgangspunkt. New Orleans tente Anyas kunstneriske jazzflamme, og Trondheims spennende jazzscene er en verdig arvtager. Heftig byjazz utspeiler seg i motivet, rytmen i pianoet som gangfelt drar deg inn i saxens lidenskap, og Jazzfest-hjertene lever seg rytmisk inn i de små timer. 

Serigrafiene/silketrykkene er orginalen, Anyas kunst har ingen skisser. Silketrykkfilmene er malt og i fargesettelsen på papiret dukker motivet som Anyas hjertet er fylt med, opp som en Fugl Fønix. En uvanlig arbeidsmetode som krever ekspressiv tenking og rom for spontanitet.

Det spesielle med serigrafiene er at jazzelsker og silketrykkmester Per Stene, PS Serigrafi, med sikker hånd trykte Anyas City Jazz mens han kommuniserte i bilder og ord med henne fra sykesenga på St. Olavs Hospital. 

Alvorlig sykdom satte stopper for fasade- og scenekunsten, som Anya håper å kunne fullføre til neste, spenstige Jazzfest år! 

Festivalmotivene er i format 75 cm x 110 cm og til salgs, og planen er at overskuddet fra salget skal støtte St. Olavs barne -og gynkreftavdeling, i tillegg til et Jazzstipend og videre musikk/kunst satsning.

Anyas motiver er energiske. De formidler kontraster, lidenskap og intensitet. 

 

-- 

ANYA MAGNUSSEN🎨
anya.magnussen@gmail.com

+47 922 44 800