OLE BØRUD - BYSCENEN

Skrevet av
Helge Førde
Foto
John Arvid Johnsen

Fullt på galleri og sal og fantastisk stemning fra første låt på Byscenen fredagskveld. Børud har et stort og entusiastisk publikum. Bandet er proff på scenen og programmet er godt planlagt og oppbygd. I det hele tatt det er internasjonalt klasse over gjennomføringen fra start til ekstranummer.
Kompet; Ruben Dalen, trommer, Frode Mangen, keyboards Markus Lillehaug Johnsen, gitar og Lars Erik Dale på bass fungerer godt og utfører en imponerende jobb, ikke minst rytmisk. De er godt samspilte og presisjonen er påfallende. Det krever denne musikkstilen. Her skal det ikke mye sleivspark til før det «lugger»! I tillegg gjør de tre sistnevnte en formidabel jobb under hele konserten som backgroundsangere.
De klinger praktfullt sammen og ikke minst skygger de elegant Børud rytmiske tekstfraseringer med supertette harmoniseringer, og det samtidig som de spiller sitt eget instrument – bare prøv selv! Den fantastiske konsentrasjonen og driven de utstråler gjør inntrykk!
Mot slutten av konserten tok de intensiteten litt ned og Børud fremførte med akustisk gitar en fin hyllest til sin kone – vakkert.
Til slutt blir man bare imponert av Ole Børud. Fantastisk låtskriver. Sanger og gitarist i verdensklasse. Improviserer frem lekende, melodiske gitarsoloer og sangprestasjonen hans er eksepsjonell. Han synger vanligvis høyt i tenorleiet og klarer på en uforklarlig måte å viske bort overgangen fra sitt vanlige sangleie til falsett. Noen ganger synger han så høyt i registeret at man kunne tro det kommer fra en sopran!

Forresten solid ensemblespill og soloer fra de tre dyktige blåserne som med fordel kunne fått litt mere plass i lydbildet.
Får du mulighet til å overvære en konsert med Ole Børud så for Guds skyld – gjør det!