Rymden
photo:
Egil Hansen
Dette er et arkivert arrangement fra følgende festivalutgave:
10. oktober 18:00 - 19:30

Rymden

Jazzfest Exclusive - 10. okt. 2021

Skandinavisk stjernetrio!

Den prisvinnende norske pianisten Bugge Wesseltoft hadde lenge ønsket å spille i en pianotrio. Som en viktig forkjemper for «Europeisk jazz som egen kunstform» (sitat Wesseltoft) var han på leting etter noe som lignet hans egne følelser for, og hans egen tilnærming til det musikalske. Det var grunnen til at han inviterte to venner og innovative krefter innen europeisk jazz til samarbeid: Magnus Öström og Dan Berglund. 

De tre skrev parallell musikkhistorie helt tilbake til midten av 90-tallet, Magnus og Dan med Esbjörn Svensson Trio og Bugge med New Conception Of Jazz. Begge prosjekter turnerte verden rundt og definerte et, i internasjonal sammenheng, nytt og friskt lydbilde – med stor åpenhet for eksperimentering og innovativ tekning. Resultatet ble en internasjonal musikalsk bevegelse som inspirerte og inspirerer kommende generasjoner. 

Med sin artistplattform (og plateselskap) Jazzland var Wesseltoft en pioner – og er fremdeles en viktig pådriver for modernisering av skandinavisk jazzmusikk. 

Esbjørn Svensson Trio var det første bandet som spilte på så ulike venuer som rock- og jazzklubber, klassiske konserthus og de største scenene på musikkfestivaler verden rundt. 

Rymdens musikk er basert på tre elementer: melankolsk og atmosfærisk låtskriving, dramatisk ladede rytmer, og virtuost jazzspill av høyeste klasse. I denne nye bandkonstellasjonen kan man tydelig høre inspirasjon fra moderne jazz, Bach, filmmusikk og til og med rockemusikk. 

Rymden – Musikk Skapt i Skandinavia.

Bugge Wesseltoft – piano, keyboard 
Dan Berglund – bass
Magnus Öström - trommer