Takk for i år
Dette er et arkivert arrangement fra følgende festivalutgave:
5. mai

Takk for i år

Takk for Jazzfest 2020!

Vi gjorde det: 26.-29. november arrangerte vi Jazzfest 2020!

-Erna sa «Hold dere hjemme»!

-Abid sa «Vi trenger julekonsertenes varme og kjærlighet mer enn noen gang i år».

-Styre og stab i Jazzfest sa: «Folket trenger god jazzmusikk, og det er mye bedre å arrangere en mindre festival enn å avlyse. Dessuten: kulturopplevelser gir god folkehelse».

Så gjorde vi det; gjennomførte en festival mot alle odds - og har høstet mer godord fra artister og publikum enn noen gang tidligere.

Men det var noe skjær i sjøen før vi fikk lov til å utføre vårt samfunnsoppdrag: publikum var til dels skremt av media og skeptisk til å bevege seg ut. Det ble forbudt å mingle. Det var nærmest umulig å fordele sponsorbilletter. Maksimum 50 personer til stede i lokaler uten seter festet i gulvet. Og dessverre ingen gjestelister.

Men når den gode musikken strømmet fra scenen var alt glemt. Sånn er vi laget. God musikk får oss til å glemme hverdagens bekymringer. God musikk kan løfte oss av hengslene og gjøre livet lysere.

Men det ble ingen liten festival; det ble fire tettpakkede dager hvor Bjørn Marius Hegge radbrakk Hans Rotmo på elegant vis, hvor Julie Dahle Aagård viste sin verdensklasse som vokalist, det var unge talenter fra NTNU Jazzlinja og vi hadde tidenes største satsing på barn, unge og familie. Vi fikk feiret at Arild Andersen nylig fylte 75 år, gjorde premiere på Ola Kvernbergs Steamdome Vol 2 og mye mere. Ikke minst fikk vi gjort en innledende runde i samarbeid mer Rockheim og videregående skoler med musikklinjer. Trøndelag fylkes leder for utvalget i kultur May Britt Lagesen innledet konserten med NTNU Jazzensemble med en nydelig tale. Konserten ble strømmet til Heimdal videregående skole (bildet) mens elever fra Ole Vig videregående skole avdeling for musikk og dans (Stjørdal) og Trondheim Katedralskole var til stede i Dokkhuset. Tilbakemeldingene fra elevene var overveldende, og dette samarbeidet skal videreutvikles til flere av skolene i regionen.

Hjertelig takk til alle frivillige, artister, prosjektledere, stab, styre og partnere som støtter jobben vi gjør og forlenger avtalene i et umulig år. For Jazzfest er det en ren lykke at en av partnerne, Trondheim Lyd, ikke er årelatet for utstyr og kompetanse. Derfor hadde vi et bedre samarbeid enn noen gang med teknisk sjef Terje Hallan og co.

6 måneder og to uker forsinket skjedde det, og det ble 51 arr. i stort og smått. Noen bedre?

Takk for oss!

 

Hilsen 

Ernst Wiggo Sandbakk

Daglig leder