Starlight Big Band feat. Kathrine Windfeld
Dette er et arkivert arrangement fra følgende festivalutgave:
Utsolgt
28. november 14:00 - 15:30

Starlight Big Band

Spiller Steinkopf

Starlight Big Band spiller musikk av Ingrid Steinkopf. Solist: Elisabeth Lid Trøen

Vi måtte dessverre utsette den planlagte konserten med Starlight Big Band og Kathrine Windfeld. Men vi ønsker å presentere dette flotte storbandet, og hva passer da bedre enn å gjenta suksessen fra tidligere i høst, hvor Ingrid Steinkopf spiller egen musikk med Elisabeth Lid Trøen som gjest. Ingrid er for øvrig vinner av Norsk Jazzforums Storbandpris 2020.

Starlight Big Band er det nyeste tilskuddet av storband til byen. Med debutkonsert i januar 2019 har bandet rukket å gjøre prosjekter med blandt andre Shannon Mowday, samt hatt gjester som Kirsti Huke og Malin Dahl Ødegård. Bandet har også presentert musikk skrevet av medlemmene tidligere som blir til et album i løpet av 2021.

Nå gjør de noe av det samme nå når vi denne gangen får presentert en hel konsert skrevet av bandets leder og pådriver, Ingrid Øygard Steinkopf. Som komponist skriver Steinkopf musikk for alle ensembler og band hun jobber med, både store og små. Musikalsk lar Steinkopf seg inspirere av hendelser, historier og ren musikk, ofte moderne storbandmusikk. Hun er ikke redd for å blande sjangre, og det rytmiske aspektet er vel så mye med som det melodiske.

Elisabeth Lid Trøen er utdannet fra jazzlinja i Trondheim, bosatt i Bergen. Hun er fast medlem i Bergen Big band og jobber som frilanser med egne prosjekter som Arnesen/Trøen kvartett og BounceAlarm.

Solist: Elisabeth Lid Trøen - saxofoner, fløyte
Isabelle Eberdean Bjørneraas - vokal, fløyte

Sax:
Amalie Dahl
Nora Furre
Mona Krogstad
Ragnhild Fånes
Jenny Frøysa

Trompet:
Gunhild Elisabeth Berget
Eli Hatlehol
Tuva Olsson
Sofie Stakkenes

Trombone:
Hilde Normann Lund
Elisabeth Fossan
Eline Selseth Landrø
Karen Riis

Komp:
Ingrid Øygard Steinkopf
Ellie Mäkelä
Oda Kristine Øygard Steinkopf
Veslemøy Narvesen