Milford Graves Full Mantis
Dette er et arkivert arrangement fra følgende festivalutgave:
27. november 16:00 - 17:30

Milford Graves Full Mantis

Jazzfilm

Langfilmportrett med en av vår tids mest spennende og fargerike musikkpersonligheter

Milford Graves Full Mantis er det første langfilmportrettet av den anerkjente perkusjonisten Milford Graves, som utforsker hans kaleidoskopiske kreativitet og grenseløse nysgjerrighet. Graves er en av vår samtids mest spennende og fargerike musikkpersonligheter, med et kunstnerliv som omfatter alt fra perkusjon og filosofi til naturmedisin og kampsport. 

Graves har opptrådt internasjonalt siden 1964, både som solist og i ensembler med legender som Albert Ayler, Giuseppi Logan og Sonny Sharrock. Han er en av grunnleggerne av avantgarde-jazz, og han er fortsatt en av de mest innflytelsesrike utøverne i stilartens utvikling. Det må også nevnes at Milford Graves spilte i begravelsen til John Coltrane i 1967! 

Filmen tar seeren gjennom kunstnerens frodige hage og utsmykkede hjem, inn i hans kampsport-dojo i bakgården og laboratoriet i kjelleren hans. Graves forteller historier om oppdagelse, kamp og overlevelse, filosoferer over essensen av 'swing', aktiverer elektroniske stetoskoper i kjellerlaboratoriet for å bearbeide hjertets lyd og reiser til Japan hvor han opptrer på en skole for barn med autisme, og engasjerer elevene til en ekstatisk oppvisning av spontan kollektiv energi. 

Filmen vises i samarbeid med Cinemateket Trondheim.

Milford Graves Full Mantis USA 2018 Regi Jake Meginsky, Neil Young Manus Jake Meginsky, Milford Graves Med Milford Graves 1t 31m DCP Engelsk tale, utekstet Utleie Mantis Film Aldersgrense 15 år  

 

"This movie gives you, well, the man’s heart, and it’s a beautiful one."

The New York Times

“The best music documentary of the year is also an incredible philosophical investigation into the nature of humanity, art, creativity, being and purpose. The rhythms of the film and the way it moves perfectly align with the instinctive, searching movements of its enigmatic subject.”

Neil Fox, Cinematologists

 

Milford Graves Full Mantis