Viktor Wilhelmsen, Trykkeriet

Skrevet av
Kåre Kolve
Foto
Arne Hauge

Det ble en groovy og flott kveld med Viktor Wilhelmsen og hans to medmusikanter Mattis Kleppen på bass og Olaf Olsen på trommer.
I forhåndsomtalen blir musikken beskrevet som ørkenblues, noe som kan passe denne herlige blandingen med nordnorske tekster, ispedd litt av de afrikanske gitariske rytmemønstre blandet med litt sørstats deltablues og diverse annet, så får vi til sammen Viktor Wilhelmsen. 
Både Viktor og Mattis må vel påstås å være glimrende virtuoser på sine respektive instrument, noe som kom godt fram under konserten. I tillegg har de med seg rytmelokomotivet Olaf Olsen som til vanlig spiller i BigBang. Olaf har en vidunderlig driv i spillet sitt, og er en type trommis som får sine medmusikere til å blomstre. 

Viktor sine låter er melankolske, litt mollstemt med fine melodilinjer.
Viktor er en artist som er i ferd med å finne sitt eget uttrykk. Gjennom sine tre utgivelser «Riddles &Rhymes» (2015 med engelske tekster). Stjolne Mea» (2017) og «Knip igjen Øyan» (2019) med nordnorske tekster, har han vist seg som et friskt pust i det norske bluesmiljøet, selv om det nødvendigvis ikke behøver å kalles blues alt han gjør. Det er av og til litt urettferdig å sette musikk i «bås». Derfor kan vi vel heller kalle Viktors musikk for Wilhelmiansk, siden den er hans egen sjanger.
Det er uansett herlig å høre en slik powertrio spille sammen og gleder oss til høre veien videre.