DIRTY LOOPS

11. MAI – OLAVSHALLEN STORE SAL
Skrevet av
Kåre Kolve
Foto
Arne Hauge

Det var fantastisk å kjenne på den forventningsfulle stemningen som var i Olavshallen før konserten startet. Med en fullsatt sal lå alt til rette for en festaften, og det ble det! Fra første tone hadde bandet hele publikum i sin hule hånd. Vi fikk ble med på en musikalsk reise fra de nyeste låtene og til flere av coverlåtene som gjorde at bandet ble kjent på YouTube. Bandet låt helt strålende, og bassist Henrik Lindner er en fantastisk «slaphand»-bassist som stadig utforsker denne teknikken. Sammen med trommeslager Aron Mellergård så lager disse to gutta et stålkomp som virkelig får det til å rykke i dansefoten. Jonah Nilsson må være en av de beste sangerne i dagens popverden. Med et fantastisk register og en strålende frasering og rytmikk så skulle en av og til tro at denne sangeren er lillebror til Stevie Wonder.

Musikken deres er beinhard funk/soul med klare jazzelementer både i harmonikk og rytmikk. Bandet hadde også med seg en ekstra keyboardist som styrte mye av koringen, og blåsepartier som lå på samples. Ellers så må jo en også framheve Jonah Nilsson sitt strålende pianospill, hans herlige jazzinspirerte soloer var en fryd å høre på.
Ellers så må det jo sies at konserten ble litt ensformig i lydbildet, dette fordi det var masse såkalte «tracks» som gikk under det som ble spilt live. Tenker på hvordan dette hadde hørt ut med korister, blåserekke, perkusjon og gitarist? 
Det ble allikevel en festaften denne kvelden og jeg skjønner godt hvorfor denne fantastiske svenske trioen har tatt publikum med storm over hele verden!