FIEH

13. MAI - STORSALEN
Skrevet av
August Glännestrand
Foto
Arne Hauge

Vi er i Storsalen foran det gigantiske backdrop'et til Fieh. Det har blitt senere på kvelden og stemningen er på topp. Folket her er fulle av forventning, og når de prøver å klappe inn bandet, er det tydelig at Fieh er et trekkplaster i kveld. Og de skuffer ikke.

Bandet kommer inn, syv superstjerner i gult og oransje, og de leverer fra første låt. Ola Øverby (trommer) og Andreas Rukan (bass) legger et funkkomp à la James Brown eller The Meters bak sine solbriller. Vokalen til Sofie Tollefsbøl har et utrolig trøkk og fyller storsalen med energi. Jeg tenker på Ama Lou, Erykah Badu og Hiatus Kaiyote. På hver side har hun Thea Arnesdotter og Solveig Wang som backer fantastisk opp på vokal og, som om det ikke var nok, til og med subtile koreografier.

De første låtene bindes sammen av lekne overganger og den fjerde sangen synges av publikum. Dette er et supertight band, det er kult og overbevisende. Lyder Øvreaas Røed byr på fantastiske soloprestasjoner på trompet, swinger på bongos og spiller fine partier sammen med Solveig Wang på treblås. Publikum bryter ut i jubel. Kai von der Lippe imponerer også med en rykende solo på tangenter.

Fieh spiller lenge og godt. De ser ut til å ha en helt uuttømmelig energi. Det er ikke et sekunds nøling, og publikum er med for fullt. De får synge med på sangen 25, klappe med til Glu og gynge med til Telephone Girl. Dette er kraftfull soul. Storsalen er full av vårfølelser. Og det er med den følelsen de forlater oss. Fieh drar, og jeg er glad jeg er akkurat her, i Trondheim, på Jazzfest. De som ikke allerede elsket Fieh, forlater Storsalen med et nytt favorittband.

Sofie Tollefsbøl - vokal
Thea Arnesdotter - vokal
Solveig Wang - vokal, keys, treblås
Ola Øverby - trommer
Andreas Rukan - bass
Kai von der Lippe - keys
Jørgen Kasbo - gitar
Lyder Øvreaas Røed - trompet

Forrige konsert