Petters FestJam, DIGS

Skrevet av
Kåre Kolve
Foto
Arne Hauge

Det er vanskelig å anmelde en jazzjam, men det er allikevel en del å si om det.
Det viktigste er Petter Dalane (eller Peter Delaney som er hans alter ego) som er jammens vert og konferansier .

Petters JazzJam er blitt en institusjon i Trondheim i løpet av den tiden han har holdt på, og det jo ganske morsomt at det måtte en bergenser til for få dette til.
Nå er det jo slik at Petter ikke bare er pianisten i husorkesteret, men han er også en glimrende standup-komiker. Hans allerede legendariske verbale introer på engelsk med en utrolig sterk bergensaksent er hysterisk morsomme.
Det får meg til å tenke på den nå avdøde musikeren Ronnie Scott som var innehaver av den legendariske jazzklubben i London. Han var også standup-komiker i tillegg til å være en glimrende jazzsaxofonist.
Kvelden startet med husorkesteret, som denne kvelden bestod av Peter Delaney på piano, Georgia Wartel Collins på kontrabass, Elias Tafjord på trommer og selveste John Pål Inderberg på baritonsax. Og det ble ikke mindre morsomt da bandet dro i gang Subconscious Lee, for da sang halvparten av publikum med. Det skal sies at publikum besto for det meste av masse spillekåte jazzstudenter som var klar for å jamme så lenge lokalet var åpent.
Det er flott at Jazzfest har en slik jam som siste post på programmet en lørdagskveld. Tidligere var det vanlig med jam på alle jazzfestivaler og da kunne unge musikere få sjanse til å få spille med sine store helter. Dette er dessverre borte på de fleste festivaler nå pga. koronaen. Men heldigvis så har vi denne herlige bergenseren som har satt jam på festivalkartet igjen i Trondheim.
Det anbefales å få med seg Petters jammer som ellers stort sett utspiller seg på Lokal Bar i Trondheim. Så vil dere få høre det enorme jazzmiljøet som vokser og gror i Trønderhovedstaden.

 

Neste konsert