Isabelle Eberdean, DIGS

Skrevet av
Kåre Kolve
Foto
Thor Egil Leirtrø

Vi hadde gledet oss stort til å høre Isabelle debutere med sitt nye band og sin nyskrevne musikk.

Hun hadde samlet et glimrende lag bestående av: Eskild Okkenhaug på elbass og bass synth, August Glännestrand på trommer og trommepads, Ola Lømo Ellingsen på trompet og synth, og Benjamin Gisli på Keyboards.

Disse guttene skapte et herlig groovy lydunivers som kledde Isabelle sin låter. Det er vidunderlig å høre en trøndersk sanger som synger som om hun er vokst opp i de afroamerikanske ghettoene i USA sine største byer. Hun har en myk og behagelig stemme og nydelige soulfraseringer med engelskuttale som man kunne tro komme av en som er oppvokst over dammen..

Isabelles låter er melodiøse med innslag av litt rap og med herlige jazz-akkorder godt forankret i R&B sjangeren. Det må nevnes at Ola sin trompet er med på gi musikken et mer akustisk og jazzete preg - noe som kler Isabelles stemme meget godt. Det var også flotte soloer av alle i bandet, og særlig Benjamin stod fram som en spennende improvisator på Fender Rhodes.

Det er herlig å høre en norsk sanger som er så dedikert til denne sjangeren og skriver så fin musikk. En skal ikke se bort fra at Isabelle blir den neste store eksportartisten vår.

 

 

Forrige konsert