Back to All Events

Terje Nilsen

  • Olavshallen Kjøpmannsgata 44 7011 Trondheim Norway (map)

Jazzfest varmer opp ei heftig festivaluke på best tenkelig vis, med intet mindre enn en booking-sensasjon: Terje Nilsen.

Terje Nilsen er en av landets beste låtskrivere, med et titalls  CD-utgivelser bak seg. Blant dem flere radio-hits. Hvem skrur ikke opp radioen når ”Mjelle” eller ”Hjem til jul” kommer?

Han hadde egentlig sluttet å opptre, etter eget utsagn la han gitaren m.m. på hylla for få år siden. Men skjebnen ville det annerledes. I 2016 kom han med CD-en ”Nye Låta”, et strålende album hvor han gjør duett med Åge Aleksandersen og har gjester som Bjørn Sundquist og Helge Jordal.

Terje Nilsen leverte en herlig konsert under åpningen av Jazzfest 2006.

Terje Nilsen leverte en herlig konsert under åpningen av Jazzfest 2006.

Terje Nilsen har ett ben solid plantet i jazzen og resten av legemet i en herlig miks av stor poesi, finurlige tekster med dobbel bunn, morsomme oversettelser av standardlåter og gode originalkomposisjoner. 

Backingbandet er identisk med besetningen på hans siste CD, med bl. a. Steinar Krokstad og Gunnar Pedersen fra Sambandet.

Mye tyder på at dette blir en historisk begivenhet. Terje med band solgte ut konserthuset Stormen i Bodø to ganger i oktober. 

Sist han opptrådte i Trondheim var under Jazzfest i 2006. Nå vender han tilbake. En sann kunstnersjel, en stor observatør, en varm humorist, en stillferdig gigant med den dype røsten er snart tilbake.

Han har mye på hjertet og vi har reservert Olavshallen. Velkommen, kjære musikkelskere. Det er 9. mai det skjer.

Terje Nilsen – vokal, gitar
Steinar Krokstad - trommer
Gunnar Pedersen - gitarer
Terje Nohr – gitarer
Ole Erik Ulvin – tangenter
Kyrre Sætran - bass

Are Simonsen - lyd
Charles Ellingsen - lys

Later Event: May 9
Krilles Manjaro