Back to All Events

nyMusikk Trondheim: Joel Grip & Sven-Åke Johansson

  • Avant Garden Olav Tryggvasons Gate 5 Trondheim Norge (map)

Trommer og bass i fritt samspill

Den velrenommerte svenske trommeslageren og komponisten Sven-Åke Johansson startet sitt samarbeid med bassist, forfatter og filmskaper Joel Grip i 2008. Siden har de jobbet tett sammen som duo og med andre musikere som Alexander Von Schlippenbach og Sten Sandell.
 
Johansson har vært aktiv i den europeiske improvisasjonsmusikken siden sekstitallet, der han bidro på album som "For Adolphe Sax" med Peter Kowald og Peter Brötzmann, og Machine Gun av "Peter Brötzmann Octet". I tillegg har han vært aktiv som både poet og performancekunstner.
 
Grip er en bassist med vid åpne ører i samspillsituasjoner. Han har sluppet over tredve plater på sitt eget label Umlaut Records, og reiser verden rundt med hans trofaste kontrabass. I tillegg til å være musiker har han også skrevet boken "Materien gör Motstånd" sammen med sin far, Lars Grip, og lagd flere langfilmer som "Det Snöar om Björken", som handler om frijazz og improvisert musikk.
 
Med slike musikere på scenen er umulig å spå hundre prosent hva en får servert på konsert, men en ting er sikkert - det blir unikt og av høy kvalitet.

Konserten presenteres av nyMusikk Trondheim.
 
Teaterhuset Avant Garden, lørdag 13. mai kl. 19.30.
Billetter: 200,- / 100,- (student) / gratis for nyMusikk Trondheim medlemmer
NB: Kun dørsalg!