Back to All Events

Lill Lindfors

  • Scandic Nidelven Havnegata 1 7010 Trondheim Norway (map)

Lill Lindfors har vært teatersjef, programleder for MGP og ledet en rekke fjernsynsshow i Sverige – samt i England og Frankrike.

Hun har også skrevet barnebøker og gjort barne-tv. En Sån Karl, Du Är Den Ende, En man i byrån og Sången Han Sjöng Var Min Egen er bare noen av slagerne fra en utrolig karriere som har vunnet mange gullplater – og gjort henne svært populær også i Norge.

De seinere årene har hun gjort mange jazzkonserter og sunget inn nye tonesettinger av svensk-språklig lyrikk, deriblant dikt av Edith Södergran.

I 2006 kom platen ”Här är den sköna sommar» med viser av blant andre Cornelis Vreeswijk og Evert Taube. I 2010 kom liveplaten “En sommarkonsert från Musik vid Siljan”.

Lindfors er UNICEF-goodwill ambassadør, og holder foredrag om kroppsspråk. Lill Lindfors har også blitt belønnet med en H.M. Konungens medalj av 8: grad. Høsten 2009-våren 2010 turnerte Lill Lindfors med Riksteaterns uppsettning av komedien «Plaza svit» der hun spilte tre forskjellige kvinneroller.

De siste årene har Lindfors gjort en rekke konserter i Norge, flere av dem sammen med Ketil Bjørnstad.

Lill er intet mindre enn en svensk superstjerne, som formidler sin kunst på fremragende vis. Det er duket for topp stemning i Scandic Nidelven Hotel denne kvelden.

Lill Lindfors – vokal
Claes Crona – piano
Mats Norrefalk – gitar
Hans Backenroth – bass
Jesper Kviberg – trommer