Back to All Events

Jacob Collier

  • Verkstedhallen Strandveien 29 7042 Trondheim Norway (map)

Jacob Collier, enmannsorkester og jazzsensasjon uten like

Det finnes virtuose multiinstrumentalister, nyskapende komponister, enestående vokalister, virale youtube-stjerner og begavede unge talenter. Så har vi Jacob Collier, som er alt det samtidig, og så mye mer.

Den London-baserte 22-åringen har allerede blitt utnevnt til intet mindre enn «jazzmusikkens nye messias» av The Guardian, og «musikkens fremtid» av Jazzwise magazine. Hans unike tilnærming til moderne jazz og pop, der han både spiller inn og fremfører komplekse men umiddelbart fengende komposisjoner på egenhånd, har gjort han til en sann verdenssensasjon. Han tar rett og slett begrepet enmannsorkester til nye og uante høyder.

Wow!! Jacob, your stuff is amazing
— Herbie Hancock

I takt med sin unge alder vet han å benytte seg av moderne kanaler: Det var via YouTube at han først presenterte seg til musikkverdenen i 2011, et ideellt visuelt medium for sine eklektiske produksjoner der han både spiller alle instrumentene selv og står for flerstemt vokal som soloartist. Han har imponert over 200’000 følgere med mer enn 9 millioner visninger så langt.

Staggering and unique… Jazz’s new messiah
— The Guardian

Samtidig har han imponert langt utover internettets grenser: Han debuterte sitt enestående live-show like så godt på Montreux Jazz Festival som oppvarmer for selveste Herbie Hancock og Chick Corea. Jazzlegender som Quincy Jones, Pat Metheny, Steve Vai, Take 6, Hancock og Corea selv har siden telt seg som blodfans av Collier.
Debutalbumet «In My Room» fra 2016 gikk rett til toppen av iTunes Jazz listene i 23 land, samt #1 på den amerikanske Billboard Contemporary Jazz listen.

Det er med stor glede at Jazzfest presenterer verdensstjernen Jacob Collier for første gang i Trondheim.

A singular talent of our time…from beatboxing, to angular overlaid vocal harmonies, a melodica solo, clubby beats and then a piano solo – all in the space of a couple of minutes. This is serious music that puts a massive grin on your face – and Collier should rightly have the world at his feet
— Jazzwise

Når giganter som Quincy Jones og Herbie Hancock roser unggutten opp i skyene, skjønner man at man har med et helt spesielt talenter å gjøre. 

Det er med stor glede at Jazzfest presenterer verdensstjernen Jacob Collier for første gang i Trondheim.

I have never in my life seen a talent like this… Beyond category. One of my favourite young artists on the planet – absolutely mind-blowing
— Quincy Jones
 
 

Denne videoen er blitt en yndling i sosiale medier:

Earlier Event: May 12
Lina Nyberg Band
Later Event: May 12
Oumou Sangaré