Back to All Events

Ingrid Jensen m/ Kjellerbandet

  • Dokkhuset Scene Dokkparken 4 7014 Trondheim Norway (map)

Den prisbelønte kanadiske stjernetrompetisten Ingrid Jensen spiller sammen med vårt eminente «Kjellerbandet» fredag 12. mai. 

Ingrid Jensen har en merittliste det står respekt av, og det er svært ærefullt å få henne til Jazzfest 2017.

Ingrid plays trumpet and flugelhorn with all the brilliance and fire of a true virtuoso, following the spirit of the muse as she creates…warm, sensitive, exciting and totally honest…
— Marian McPartland

Kjellerbandet ble opprettet i 1977 som et tilskudd til Bodega Band og S. Møller. Fra dag én har det utviklet til å bli et av de mest aktive og innflytelsesrike storbandet i Trondheim. Bandet legger vekt på å spille tradisjonell storbandjazz i tillegg til prosjektkonserter og andre arrengementer. Historien til Kjellerbandet omfatter alt fra turné i Finland, storbandfestival i Tsjekkia og konsert i Olavshallen med Yngvar Numme. I senere tid har bandet arbeidet med artister som Jonas Kullhammar, Knut Riisnæs, Øyvind Brække, Hermund Nygård, Håkon Mjåset Johansen og Tone Åse. Det ferskeste prosjektet var bestillingsverket «Cassa Rossa» skrevet til ære for Studentersamfundet av Sturla Hauge Nilsen, som også leder bandet når de dypdykker ned i Ingrid Jensens musikk.

Besetning: Jan Ivar Kinn Ekroll, Anders Hauge Aurland, Robert Rognerud, Vetle Vangen-Lønne – trompet Einar Henriksen, Kristin Braut, Martin Widding, Magnus Bache – trombone Christian Cuadra, Rasmus Høgberg, Mona Krogstad, Erik André Jakobsen, Venke Borander – saxofoner Rino Sivathas trommer, Runar Nylende Huse –bass, Tore Hodneland – gitar, Ingrid Øygard Steinkopf – piano Vilde Aakre Lie -vokal Sturla Hauge Nilsen – dirigent

Earlier Event: May 12
Live & The Jazz Cats