Lørdagsgodt på Jazzfest

I løpet av lørdagen, som føltes som årets varmeste dag hittil, kunne man få med seg mye godt blanda moro. Fra ungdomsprogrammet vårt på Jazzfest UTE, byvandring med Jan Ditlev Hansen, trippelkonsert med Cheltenham / Trondheim Exchange, til store headlinere som Shobaleader One, Lill Lindfors og Skjerve / Formo vs Tre Små Kinesere. Vår gjesteblogger Tor Hammerø fant veien til de to sistnevnte, men startet på Antikvariatet hvor Roohey Taalah gjestet Dr. Bekkens Blå Scene.

 

Foto: Arne Hauge

Foto: Arne Hauge

Rohey Taalah & Dr. Bekken

Antikvariatet, lørdag 13. mai

"Taalah er utstyrt med en stemmeprakt jeg ikke har opplevd her til lands i alle fall tidligere. Det er en dynamikk og et trøkk i uttrykket hennes som er sjelden og når hun da også besitter en diksjon, en perfekt engelskuttale og en scenesjarm som ikke kan læres noe sted, så ligger veien på mange vis åpen for henne."

Foto: Arne Hauge

Foto: Arne Hauge

Skjerve / Formo vs Tre små kinesere m/ NTNU Jazzensemble

Dokkhuset, lørdag 13. mai

"For mange er Tre små kinesere lyden av 90-tallet, "Hjertemedisin" var låta som bragte ekteparet Buner Formo og Skjerve sammen faktisk, men slik den framstod i denne tapninga har den så absolutt mye å gi oss i 2017 også."

 

Foto: Marina Kovrigina

Foto: Marina Kovrigina

Lill Lindfors

Trondhjemssalen, lørdag 13. mai

"Lindfors (77) bærer alderen på aller beste vis. Stemma, formidlingsevnen, musikaliteten og utstrålingen er noe så voldsomt på plass om det var i jazzlåter som "Don´t Get Around Much Anymore" - på svensk om hvordan jazzen tok bolig i henne, og "Teach Me Tonight" - også på svensk, eller udødelige sanger av Cornelis Vreeswijk, Olle Adolphson eller Evert Taube. Hun eide rommet fra hun inntok scena til hun vinka farvel med "Musik ska byggas utav glädje" och "Du är den ende"."

Følg Tor Hammerø på http://torhammero.blogg.no/