Tor de Jazz er på saken!

De neste tre festivaldagene er vi så heldige å få Tor Hammerø på besøk, også kjent som Tor de Jazz og med bloggen sin, der han beretter om både store og små musikalske opplevelser landet rundt. Her kan du lese noen utdrag fra gårsdagens konserter, ellers anbefaler vi alle å følge ham på torhammero.blogg.no!

Foto: Arne Hauge

Foto: Arne Hauge

Sarah McKenzie

Dokkhuset, torsdag 11. mai

"Festivaler dreier seg ofte om valg: hva rekker man og hva må man velge bort. Et luksusproblem definitivt - et "problem" det er mulig å leve med for å si det sånn. For undertegnedes del endte det opp med en australsk/finsk åpning av festivalen og det er det absolutt ingen grunn til å angre på."

Foto: Arne Hauge

Foto: Arne Hauge

Verneri Pohjola Quartet

Dokkhuset, torsdag 11. mai

"Trompeteren, komponisten og bandlederen Verneri Pohjola (39) har lenge vært sett på som Finlands kanskje aller største jazzhåp. Møtet i Trondheim var mitt første livetreff med Pohjola og bekrefta på alle vis hvorfor forventningene er så store til han."