Onsdagen leverer!

Vi fortsetter stemningsrapporten fra konsertfronten. Al Di Meola, LABtrio og Chris Potter Quartet geleidet oss pent gjennom dag to av årets Jazzfest.

Foto: Arne Hauge

Foto: Arne Hauge

Al Di Meola

Dokkhuset, onsdag 10. mai

Her må vi rett og slett starte med å takke vårt fantastiske publikum - ikke bare ble Dokkhuset fylt til randen, men til tross for mangfoldige kronikker om snakksaligheten blant folk på konsert så var kveldens gjester lydhøre gjennom hele Al Di Meola sitt fengslende sett.

Det er selvfølgelig vanskelig å ikke bli fascinert av virtuosens gitarspill. Karrieren hans strekker seg over 40 år, fra brakstarten som 19 år gammel gitarist med Chick Corea’s Return to Forever til hans eklektiske solokarriere i dag. Med seg på scenen har han Fausto Beccalossi på akkordeon og Peter Kaszas på trommer. Beccalossi spiller velbalansert opp mot Di Meola, mens Kaszas gir det hele et subtilt med stødig fundament. Med Di Meolas gitareffekter høres det tidvis ut som langt flere musikere på scenen.

Utenfor Dokkhuset er det kveldssol og mild maivind, og det føles like lett og luftig som stemningen vi får i løpet av denne fantastiske konserten av en sann verdensstjerne.

Foto: Arne Hauge

Foto: Arne Hauge

LABtrio

Bar Moskus, onsdag 10. mai

Den belgiske trioen LABtrio gjestet Trondheim for første gang. Med kun trommer, ståbass, et vakkert Schimmel piano på scenen og rød fløyel som bakteppe var intime Moskus den perfekte settingen.

Bandet presenterte både eget materiale innenfor moderne europeisk jazz og kreative nytolkninger av klassisk musikk. De har til tross for ung alder spilt sammen i ti år allerede, og det høres. LABtrio er utrolig samspilte, skriver meget gode låter, og formidler sin kunst på forbilledlig vis.

Når de avslutter settet sitt med en overraskende og vanvittig svingende versjon av «Maniac», kjent fra filmen Flashdance, er publikum fullstendig overbevist - man forstår hvorfor de er et av de heteste navnene på de største europeiske jazzfestivalene for tiden.

Foto: Arne Hauge

Foto: Arne Hauge

Chris Potter Quartet

Dokkhuset, onsdag 10. mai

Chris Potter startet dagen med en workshop på Jazzfest Fokus, hvor han spilte sammen med våre talentfulle jazzstudenter, og snakket om øving, metodikk, hvem som var «the hardest to play with» (Herbie Hancock) og mye mer. 90 minutter med interessant og relevant faglig fylde som gikk rett hjem hos de entusiastiske fremmøtte.

På kveldens konsert kom nye 90 minutter med Chris Potter Quartet, fire mestere i særklasse. Nivået på Chris Potter og hans skreddersydde band er i den absolutte verdensklasse, og leverte en nærmest sjokkartet bra konsertforestilling.

En av kommentarene fra sosiale media var: «Chris Potter er en av verdenshistoriens beste saksofonister. Konserten var det råeste jeg har hørt på saksofon. Jeg har alltid synes det var leit at jeg ikke har opplevd John Coltrane live. Etter Potter bryr jeg meg ikke lenger om det. Så det så!»

Takk til Andreas Galtung for denne kommentaren, og takk til de mange oppmøtte på Dokkhuset som visste å sette pris på denne giganten!