Jazzfest er i gang!

Solskinn og røde flagg farger byen, Dokkparken vekkes til live med utescene og festlig pynt - ingen tvil, Jazzfest er i gang og festivalstemningen er til å ta og føle på!

Vi vil gi deg daglige rapporter fra konsertene våre. Kanskje du var der selv og kjenner deg igjen i opplevelsen, ellers er neste konsert rett rundt hjørnet! Vi åpnet festivalen i hvert fall med brask og bram på tirsdagen, hvor Terje Nilsen og Krilles Manjaro satte en høy standard for resten av uken.

Foto: Arne Hauge

Foto: Arne Hauge

Terje Nilsen

Olavshallen, tirsdag 9. mai

En tilnærmet stappfull Olavshallen ønsket Terje Nilsen tilbake til Trondheim Jazzfestival. Forrige gang (i 2006) spilte han med Tore Johansen Kvintett. Denne gangen ble han akkompagnert av en håndplukket gjeng musikere som løftet Terje Nilsen kunst til nye høyder.

Hvis man tar en dash J.J. Cale og Lou Reed mikset med Leonard Cohen får man god peiling på Terje Nilsen uttrykk. Deretter plusser man på nordnorske tekster av høy klasse. Så en sjelden menneskelig varm og en enestående sjarme.

Ja, vi vet at dette ikke var en ren jazzkonsert, men Terjes uttrykk er bygget på hele jazztradisjonen.

Stående applaus og flere ekstranumre, avsluttet med klassikeren Mjelle. Trondheim Jazzfestival kunne ikke fått en bedre start.

Foto: Arne Hauge

Foto: Arne Hauge

Krilles Manjaro

Bar Moskus, tirsdag 9. mai

De fire herrene i Krilles Manjaro utviser friske takter. De entrer scenen og tar full kontroll. Hogne Kleibergs meget solide komposisjoner og bandets lekenhet får bandet til å framstå som et gjennomtenkt kunstnerisk prosjekt. Det var lekenhet, det var energi, det var bunnsolid. Den unge Trondheimsjazzen fortsetter å blomstre.