Sensasjonell booking for Jazzfest 2017

Jacob Collier til Jazzfest!

Det er to måneder til Terje Nilsen drar i gang årets Jazzfest, og i den forbindelse passer det å annonsere en helt sensasjonell booking, nemlig Jacob Collier.

I have never in my life seen a talent like this… Beyond category. One of my favourite young artists on the planet – absolutely mind-blowing
— Quincy Jones

Denne unge engelskmannen har fått voldsom oppmerksomhet, både for livekonsertene og noen av videoene som spres i rekordfart på sosiale medier. 

Når giganter som Quincy Jones og Herbie Hancock roser unggutten opp i skyene, skjønner man at man har med et helt spesielt talenter å gjøre.

Den London-baserte 22-åringen har allerede blitt utnevnt til intet mindre enn «jazzmusikkens nye messias» av The Guardian, og «musikkens fremtid» av Jazzwise magazine. Hans unike tilnærming til moderne jazz og pop, der han både spiller inn og fremfører komplekse og fengende komposisjoner har gjort han til en sann verdenssensasjon. Han tar rett og slett begrepet enmannsorkester til nye og uante høyder.

Nye strømninger

Jazzfest har som mål å finne nye og spennende artister. I år får storbesøk fra Sverige, Danmark, Finland, Belgia og Sveits. Her finner du mer info om disse artistene: Verneri Pohjola Quartet (FI), Christopher Irniger Pilgrim (SUI), LABtrio (BE), Joel Grip & Sven-Åke Johansson (SE), Julien Desprez (F) og det meget vellykkede samarbeidet mellom Jazzlinja ved NTNU Institutt for musikk og Birmingham Conservatoir, kalt The Cheltenham  - Trondheim Jazz Exchange.

Horse Orchestra (DK, N, SE, IS)

Det suksessfulle og fordomsfrie Horse Orchestra holder til i København, men har medlemmer fra Norge, Sverige, Danmark og Island. Og en av nordmennene er Trondheims egen Kristian Tangvik. Den unge tubaisten følger opp tildelingen av Geir Digernes Minnepris med konsert på Broen Bar 12. mai. Horse Orchestra er et fyrverkeri av et band, som mottok hele to priser under Danish Jazz Awards 2015, for utgivelsen ”Living The Dream”.