Trondheim Jazzorkester & Skrap

Trondheim Jazzorkester & SKRAP

Skrap begynte med en felles interesse for støy og motstand i musikk. Letingen etter motstand ledet dem videre fra støymusikk til nærmere utforsking av populærmusikalske byggesteiner, og å implementere flere ulike musikalske elementer som sampling, feltopptak og små komposisjoner i improvisasjonen. Anja og Heida som har skrevet all musikken, har tatt med seg denne holdningen inn i mer profilerte band som Broen og Skadedyr, og som duo har de samarbeidet med et bredt spekter av kunstnere, fra Jenny Hval og Susanna Wallumrød til Axel Dörner og Christian Wolff.

På premieren under Moldejazz 2016 fikk publikum møte et overflødighetshorn av et verk, hvor Skrap tok i bruk en rekke uventede virkemidler for stadig å overraske oss. Anja og Heida har kalt dette prosjektet "Antropocen". Et aktuelt navn for tidsepoken jorda nå er inne i. 

I denne versjonen av Trondheim Jazz Orchestra har Skrap fått med seg musikere med en svært bred bakgrunn. Her finner vi blant annet folk fra klassisk og samtidsmusikk, soul/rnb, støymusikk og frijazz. Alle med det til felles at de er i den ypperste eliten av unge musikere i Norge i dag.

I mars kommer albumet "Antropocen", et liveopptak fra Moldejazz 2016. 

Konserten i Verkstedhallen er Jazzfest offisielle avslutningskonsert, og blir bandets eneste konsert i Trondheim i 2017.

Heida Mobeck - tuba/effekter
Anja Lauvdal - piano/synther
Marianna Sangita Røe - vokal
Rohey Taalah - vokal
Adrian Løseth Waade - fiolin
Mette Rasmussen - altsaxofon
Hanna Paulsberg - tenorsaxofon
Peder Simonsen - tuba, elektronikk
Ida Løvli Hidle - accordeon
Julie Rokseth - harpe
Lars Ove Fossheim - gitar
Christian Winther - gitar
Eivind Helgerød - perkusjon
Hans Hulbækmo - trommer
Kyrre Laastad - trommer, effekter, lyddesign
Espen Husby - lyddesign
Ingrid Skanke Høsøien - lysdesign

Verkstedhallen søndag 14. mai kl. 20.30

En liten videosnutt fra konserten under Moldejazz 2016