Takk for i år!

ews.jpg

  ”Think about the word team…”, sa trommeslager Adam Nussbaum under en masterclass på NTNU Jazzlinja i 1999. ”If you take the first letter in each word, it might be a shortcut for:

Together Everyone Achieves More”.

Vi visste det jo - hvis alle spiller sammen, kan vi oppnå mer enn hver for oss. Og vi har hørt det før, ikke minst fra Nils Arne Eggens storhetstid i RBK, hvor han satte nye navn på lagspill og samspill: benevnt som godfotteorien! Det å spille hverandre gode var noe av essensen i hans gjerning. Og det ble suksess.

Et orkester som spiller godt sammen, kan skape øyeblikksmagi. I Jazzfest spiller vi hverandre gode, både på, foran og bak scenen. Og musikerne på scenen spiller hverandre gode. Vi bruker mye tid på programinnholdet, beregner artist til scenens størrelse og analyserer et uforutsigbart publikum.

En festival kan med sitt team skape mengder av øyeblikksmagi. Og det skjedde under Jazzfest 2016 i Trondheim, mellom 3.-12. mai. For maken til kompakt mengde av musikalsk magi har vel neppe blitt presentert i Trondheim, og i hvert fall ikke i jazzsammenheng.

tys
tys

Kjetil Møster vs Terje Tysland m/ NTNU Jazzensemble

Og hvem er da teamet som står bak Jazzfest? Det er mange. Det er for mange å nevne, men jeg forsøker likevel.

Alle personene nedenfor har bidratt, som partner, strateg, idémaker, konseptutvikler, som moralsk støttespiller, og kanskje med velvilje og raushet i en vanskelig situasjon (les: hotellstreik), med gode råd, kanskje med en pekefinger eller et betimelig kritisk spørsmål, eller en fantastisk fin åpningstale (takk Ola By Rise) eller med generell framsnakking av jazz som kunstform.

 • Styret: Grete Wennes, Sissel Grønlie, Venke Aarethun, Tore Flesjø, Stig Hillestad, Geir Jarle Sirås, Arnfinn Stendahl Rokne.
 • Tidligere styremedlemmer, politikere, byråkrater, partnere, støttespillere og nøkkelpersoner som har hjulpet oss til der vi er i dag: Knut Fagerbakke, Trude Midtgård, Herbjørn Skjervold, Jo Stein Moen, Daniel Johansen, Aina Holst, Eirik Kvam, Geir Giæver, Siri Gellein, Torbjørn Digernes, Trond Singsaas, Knut Lund, Erik Haugane, Torgeir Anda, Tore Engstrøm, Knut Kvaran, Edvard Moser, May-Britt Moser og mange flere.
 • Trondheim kommune: rådmann Morten Wolden, kommunaldirektør Ola By Rise, Roald Birkelund.
 • Norsk kulturråd v/ saksbehandlere Preben von der Lippe, Erling Haraldset, og utvalget for festival og arrangørstøtte.
 • Sør-Trøndelag Fylkeskommune: Karsten Selseth Landrø, Kirsten Mellemsæther, Astrid Fuglås,
 • Utenriksdepartementet: Sverre Lunde.
 • MINK.
 • Tempo: Thomas Ryjord, Are Bergerud.
Jazzfest Ute - Strindens Prom Orch_07
Jazzfest Ute - Strindens Prom Orch_07

Strindens Promenadeorkester under Jazzfest UTE

 • Sponsorer/samarbeidspartnere: NTNU: Ida Munkebye, Eirik Lian, Knut Fagerbakke OBOS Basale AS: Hilmar Auran, Rune Egeness, Joakim Grøtte, Arve Heggem SINTEF: Ingeborg Lund, Inger Rygh Sparebank 1 SMN: Tor Inge Skjøtskift, Per Oskar Olsen NHP Eiendom AS: Øyvind Christensen, Steinar Indergaard, Christian Wist Quartett Eiendom AS: Per Otto Wigum Fedem Technology: Arnuf Hagen, Tina Sørevik Adresseavisen ASA: Anders Berggren, Hege Møllevik, Roar Morset Midtnorsk Jazzsenter/Trondheim Jazzorkester/Midtnorsk Ungdomsstorband/Young Voices: Bjørn Willadsen Trondheim Lyd Lysverket: Kurt Selnes, Espen Hammer, Hege Strand-Nustad, Espen Hammer, Jon Kristian Gaare Blix m.fl. Trondheim Symfoniorkester: Birgit H. Andersen, Charlotte Winsnes, Therese Beathe Stavø-Gunhildsøien og Geir Solum. Media Lab: Jan Olav Jenssen Forte Fondsforvaltning: Margrethe Eide Andr. L. Riis AS: Frithjof Riis, Trine Ellen Christoffersen 4SOUND: Kjetil Solvik Bilcentrum AS: Svein Arve Kjelsli, John Wold Studentersamfundet: Fabian Egge, Truls Løvik
 • NTNU Institutt for musikk: Jørgen Langdalen, Stine Trondsdatter, Ida Eilertsen, Eirik Hegdal, Trine Knutsen, Erling Aksdal
 • Gulljazz: Birgit Skogen, Lina Reigsjø, Kristoffer Solvang
 • Dokkhuset: Kristen Ramsøy-Halle, Tor Breivik, Terje Hallan, Arild Schei, Ingunn Fjellang Sæther, Trond Morset, Lennart Thue Hansen
 • Olavshallen: Bjørgvin Thorsteinsson, Marit Glimstad, Svein Håvard Fiskvik m fl.
 • Norsk Fotofagskole: Arild Juul, og student Ingvild Katrine H. Lines
SaxxxDSC_9308 kopier
SaxxxDSC_9308 kopier

Årets festivalmotiv av Ingvild Katrine H. Lines

 • Bodil Mostad Olsen
 • Tibe T
 • Headspin: Pia Biermann, Klaus Nystad
 • Bennet: Leiv Aspén
 • Hotell/restaurantnæringen: Kjetil Vassdal og hans utrolige team, Rune Nordstokke, Hilde Kvernrød, Cecilia Rangø og Britannia Hotel
 • Valgkomitéen: Karl Asmund R. Olsson, Siri B. Gellein, Knut Fagerbakke
 • Stab: Merete Søbstad, Petter Vågan
 • Innleide: Tor Breivik, Berit Mæland, Solfrid Gjeldokk, Tobias Liljedahl, Julius Charo, Shutu, Morten Stokkan, Thekla Nyberg, Arne Hauge, Knut Rogstad, Zeljko Vucic
 • Frivillige: Sigmund Aalbu, Eli Kristine Allen, Kirsti Antonsen, Frederick Baade, Randi Tostrup Bjørgan, Marit Brå, Vincent Canaguier, Petter Dalane, John Dels, Jan Ivar Ekroll, June Maria Engum, Terje Espe, Elisabeth Finne, Greta Flønes, Eimund Fossum, Siv Øgaard Fossum, Thor Følstad, Moritz Gleitsmann, Iwona Granacka, Jorid Grønli, May Lise Grønlie, Fredrik Haga, Torhild Hansdatter Hanger, Wenche Haugnes, Gunnfrid Holan, Stephan Holand, Audhild Høyem, Anne-Grethe Indrebø, Sofie Karlgård, Hanne Kongsvik, Håkon Kvam, Elisabeth Lid Trøen, Mia Lund Bekkevold, Lars Martin Løvdahl, Vilde Elisabeth Mikkelsen, Geir Mostad, Bente Henrikka Moxness, Marit Nordbotn, Mari Nordstrand, Anne Nylund, Lars Ole Okstad, Malin Brujordet Olsen, Jorun Schei, Nway Nway Khaing Shwe, Caroline Solheim, Evy Sørvik, Ingun Toft, Guri Tronstad
Geir & Berit
Geir & Berit

Berit Mæland og Geir Mostad mottar Jazzfest's Hederspris

 • Cheltenham Jazz Festival: Tony Dudley-Evans
 • Folkehøgskolene Birka, Sund og Trøndertun
 • Ny Musikk: Kyrre Laastad, Michael Duch
 • Trondheim Jazzforum v/ styret
 • Rockheim
 • Torstein Erbos Gavefond
 • Alle fire bestillingskomponistene: Jan Magne Førde, Ola Kvernberg, Mats Eilertsen og Sissel Vera Pettersen. Takk for kreative prosesser.

Og sist men ikke minst: artistene, som tar publikum på alvor og leverer! Hvis vi tar med Trondheim Symfoniorkester var det totale antall musikere involvert i årets program nesten 400 personer.

Fjellheim Boine TSO_06
Fjellheim Boine TSO_06

Prisma: Joanna Svärd, Ludvig Nordgren, Jonas Enroth, Lova Dahl Barre, Ludwig Aronsson Waiting Veery: Marina Wiggen, Ville Syri, William Wingbro Juicy Fruit: Bjørn Kvåle Tromsdal, Kristine Heide Bø, Johannes Haglund Knut Lauritzen Bigband og ”special guest” Dee Dee Bridgewater: Dee Dee Bridgewater, Knut Lauritzen, Torstein Siegel, Erlend Jentoft, Egil Furre, Are Hofstad, Ronny Farsund, Erlend Aagård Nilsen, Hildegunn Øiseth, Sturla Hauge Nilsen, Runar Værnes, Christian A. Eriksen, Elisabeth Fossan, Øystein Herfindal, Vigleik Storaas, Gunnar Andreas Berg, Jon Krogstad, Espen Aalberg Elifantree: Anni Elif Egecioglu, Pauli Lyytinen, Olavi Louhivuori,Joonas Saikkonen Eyes Of A Blue Dog: Elisabeth Nygaard, Rory Simmons, Terje Evensen, Tim Harris Salka Valka: Martin Mellem, Hein Westgaard, Jørgen Olsrud Amøbe: Margrethe Grodås, Christian Franzén, Sebastian Braathen, Håvard Henriksen, Vegard Staum Stellar: Tobias Paulsen, Petter Holmquist Skei, Håvard Krieg, Endre Sørebø, Liv Ellen Rønning Mats Eilertsen ”Memorabilia”:  Mats Eilertsen Trio: Mats Eilertsen, Harmen Franje, Thomas Strønen, Trio Mediæval Anna Maria Friman, Linn Andrea Fuglseth og Berit Opheim)

Mats Eilertsen01
Mats Eilertsen01

Lukas Zabulionis Quintet: Lukas Zabulionis, Ivan Blomquist, Kristian B. Jacobsen, Arne Martin Nybro, Henrik Lødøen Mimmi Hammar, Ingrid Ø. Steinkopf, Julian Haugland, Wilhelm Westerman Hans Bollandsås, Anders Hellqvist og Vetle Larsen Gulljazz: Asmund Bjørken Kvintett: Truls Rønning, Erling Aksdal, Ove Bjørken, Bjørn Alterhaug, Benedicte Swendgaard, Mambo Companeros Birgits Husband: Birgit Skogen Olaf Lund, Kristoffer Solvang, Bjørn Pettersen, Magnhild Haugen Larssen, Lina A. Reisjø. Gjesteartist: Asmund Bjørken. Milenburg Joys: Heidi Skjerve, Daniel Trustrup Røssing, Arnstein Solem, Torstein Kubban , Inge Solem, Svend Johnny Breiby, Ann Kristin Anderson I Like To Sleep: Nicolas Leirtrø, Øyvind Leite, Amund Storløkken Åse MS Lien: Kristian Enkerud Lien, Simen Wie, Magnus Austad Løkken Young Voices: Hanna Melkild Wergeni, Kristin Øyangen Lindberg, Ragnhild Johanne Risnes, Lise Hilmarsen, Annette Nilsen, Sophie Amalie Strøm, Jenny Westrum-Rein, Marita Røstad MUST (Midtnorsk Ungdomsstorband): Simon Hagerup Holm, Mona Krogstad, Liv Ellen Rønning, Ola Lauvås, Birk Brunborg Kjenstad, Bjørn Kvåle Tromsdal, Øyvind Leite, Peder Overvik Stuberg, Amund Storløkken Åse, Martin Myhre Olsen Karl Bjørå´s Aperture: Karl Bjorå, Adrian Løseth Waade, Bárður Reinert Poulsen, Andreas Winther Trail Of Souls: Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud, Morten Quenild, Roger Arntzen, Pål Hausken

Trail Of Souls_07
Trail Of Souls_07

The Pitch: Boris Baltschun, Koen Nutters, Morten J. Olsen, Michael Thieke Nakama: Adrian Løseth Waade, Ayumi Tanaka, Andreas Wildhagen, Christian Meaas Svendsen Tonje Unstad IMPROschimmpro: Cathrine Hoem, Ole Kristian Næss, Håkon Vikøren, Columbic: Lauritz Skeidsvoll, Isach Skeidsvoll, Espen Songstad, Torkil Hjelle, Rino Sivathas Gunslinging Bird: Alex Riis, Erling Skorpen, Trym Daniel Rødvik, Amund Nordstrøm Håvard H Jazz Unit: Håvard Henriksen, Jacob Andreas Reistad, Ivar Armand Tandsether, Magnus Austad Strindens Promenadeorkester: Stine Halleraker, Tor Andreas Skughei Grønning, Astrid Bygdås Høgset, Magnus Hirth, Karoline Klepaker, Espen Bysting, Simen Moen Storvik, Sindre Moltu, Eirik Jacobsen Lauvås, Sina Sørum, William Hornslien, Kristian Arntsen Trondheim Jazzorkester: Sissel Vera Pettersen, John Hollenbeck, Eirik Hegdal, Hanna Paulsberg, Hildegunn Øiseth, Erik Johannessen, Adrian Løseth Waade, Bjarte Eike, Bergmund Skaslien, Petter Vågan, Daniel Buner Formo, Ole Morten Vågan, Pekka Stokke, Tor Breivik Ralph Towner, Paolo FresuOpen String Department: Magnus S. Wiik, Espen Bjarnar, Aksel Jensen Halvard Kausland Quartet: John Pål Inderberg, Magne Arnesen, Celio Barros, Frederik Villmow Ole Mathisen m/ Espen Berg Trio: Ole Mathisen, Espen Berg, Bardur Poulson, Simon Olderskog Albertsen Kjetil Møster vs Terje Tysland m/ NTNU Jazzensemble: Kjetil Møster, Vebjørn Mamen, Magnus Skaug, Martin Miguel Almagro Tonne, Vegard Hauknes Hasfjord, Ragnhild Fangel Jamtveit, Björn Petersson, Alf Hulbækmo, Kristian B. Jacobsen, Henrik Lødøen, Karl Hjalmar Nyberg, Andreas Winther, Lukas Zabulionis Asmund Bjørken “70 år på scenen”: Asmund Bjørken, Lillian Harriet, Jan Erik Kongshaug, Rolf Skogstad, Per Olaf Green, Svein Væren, Bjørn Krokfoss, Ove Bjørken, Bjørn Alterhaug, Erling Aksdal, Oddmund Finnseth, Petter A. Røstad, Bjørn Arild Aksnes, Villy Kvernmo, Dag Ståle Larsen, Jan Ditlev Hansen, Ernst Wiggo Sandbakk Ola Kvernberg “Steamdome”: Ola Kvernberg, Erik Nylander, Børge Fjordheim, Hans Hulbækmo, Nikolai Hængsle Eilertsen, Daniel Buner Formo, Øyvind Blomstrøm, Tor Breivik, Ingrid Skanke Høsøien

Ola Kvernberg - Steamdome_04
Ola Kvernberg - Steamdome_04

Trondheim Symfoniorkester og Frode Fjellheim: Anders Eljas, Frode Fjellheim, Mari Boine, Snorre Bjerck, Jonas Knutsson, Roger Ludvigsen, Grete Daling, Bodil Onsøyen, Marja Mortensson, Nils-Olav Johansen, Hans Jørgen Støp, Siri Hovde Nordbø, Torstein Hagen, Kåre Aambø, Thomas Norup Jensen, Lars Hilde, Elin Nilsen, Sarah Warned Vik, Irene Ruud, Peter Hatfield, Stein Villanger, Bente Rognsaa, Hans Petter Stangnes, Odd-Bjørn Øslebø Lund, Sebastian Haukås, Ole Jørgen Melhus, Kjell Ove Abelseth, Torgrim Grong, Eivind Erdal, Jon Gunnar Gundersen, Jørn Arne Johansen, Espen Aalberg, Birgitte Volan Håvik, Frode Hoff, Ine Pollenus, Mathieu Roussel, Sigurd Imsen, Maria Scherner-Daszinnies, Johannes Rusten, Hilde Gimse, Lena Louise Lindqvist, Kristin Steinum, Liv Trondsethås, Daniel Turcina, Seiki Ueno, Sigrid Stang, Elisabeth Rolfsjord Uddu, Gabriel Cornet, Hilde Øverkil Hoff, Einar Faret Saastad, Anja Aubert Bang, Kaja Rogers, Alexander Robson, Ian Hedley, Gang Wang, Slawena, Szczepanska, Daniel Hanul Lee, Jan Petter Hilstad, Ole Wuttudal, Einar Heier, Bjørn-Arne Berg, Christine Seyferth, Ragnhild Torp, Anne Lise Fagerli, Torleif Holm, Tormod Knapp, Dag Rune Løvberg, Cecilie Koch, Hannah Weber Schulz, Joakim Munkner, Göran Sjölin, Håkan Henriksen, Robert Gyurjan, Nils Anmarkrud Bergaust, Truls Waagø Jan Magne Førde: Rus Pearson, Kenneth Ekornes, Roger Ludvigsen, Henning Sommerro, Ingrid Øien, Øyvind Kjøsnes, Jostein Kregnes, Reidar Bye, Kjersti Johansen, Therese Frostad, Tina Sofie Brækkan, Thea Wehler Knudtzon, Åsne Røsand Bøe, Kathrine Eggen, Ina Beate Jensen, Andreas Lygre, Andy Carter, Pia Withington, Tore Haug Samuelsen, Finn Magnus Fjell Helland, Egil Andreas Vartdal, Marie Louise Kjeldstad, Christina Rømo, Yngve Hasnes, Johannes Gabrielsen Lysholm, Ronny Lauten, Hanne Gjerløw, Arnfinn Mona, Torbjørn Øvrebekk, Jarl Hånningsvåg Erlien, Simen Grøtting Husmoen Mambo Companeros & TrondheimSolistene: Morten Huuse, Magnus Forsberg, Kåre Kolve, Kjetil Sandnes, Alexander Hernandez, Luison Medina, Bjørnar Søreng, Morten Schrøder, Anders Larsen, Anna Adolfsson Vestad, Rannveig Ryeng, Stina Andersson, Ola Lindseth, Åse Våg Aaknes, Fride Bakken Johansen, Bergmund Skaslien, Anne Våg Aaknes, Björn Guo, Marit Aspås, Karoline Brevik

Mambo Companeros_28
Mambo Companeros_28

Cheltenham – Trondheim Jazz Exchange: Hogne Kleiberg, Karl Nyberg, Gwilym Jones, Aram Bahmie, Sondre Ferstad, Simon Övinge, Vittorio Mura, Ben Muirhead, Signe Emmeluth, Bjørn Marius Hegge, Jonathan Silk, David Sear, Elliot Sansom. Take 6: Claude McKnight, Mark Kibble, Joel Kibble, David Thomas, Alvin Chea, Christian Dentley. Katu Kaiku: Adele Sauros, Mikael Saastamoinen, Erik Fräki Marius Neset Quintet m/Svante Henryson: Marius Neset, Svante Henryson, Ivo Neame, Jim Hart, Petter Eldh, Anton Eger Ivan Ave: Kristoffer Eikrem, Arthur Kay Piene, Eivind Øygarden, Fredrik Øverlie Rohey: Rohey Taalah, Ivan Blomqvist, Kristian B. Jakobsen, Henrik Lødøen Bernhoft & The Fashion Bruises: Jarle Bernhoft-Sjødin, Måns Mernstein, Hedvig M. Thomassen, Vemund Stavenes, Fredrik Wallumrød Doffs Poi: Mia Marlen Berg, Oscar Grönberg, Tomas Järmyr DJ Dupree, DJ FredfadeThe Jazz Summit: Dee Dee Bridgewater, Mimmi Hammar, Luca Vitali, Ole Mathisen, Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud, Kenneth  Killeen, Elisabeth Nygård, Rory Simmons, Erling Aksdal, Ros Rigby, Ingrid Øygard Steinkopf, Fiona Talkington, Anna Linka, Christine Stephan, Jan Erik Kongshaug, Cyril Moshkow, Anna Marie Fridman Henriksen, Linn Andrea Fuglset, Berit Opheim, Tor Hammerø

Tusen takk alle sammen, ca 500 personer. Dere gjorde Trondheim Jazzfestival 2016 til en STOR suksess. Vi sees i mai 2017.

Med vennlig hilsen Ernst Wiggo Sandbakk Daglig leder

PS: Og om jeg har utelatt et navn eller fem, beklager, men gi beskjed så editeres oversikten.