Se hele programmet - Jazz Summit 2016

Jazz-Summit-2016-logo.jpg

Slipp av konferanseprogram Jazzfest 2016

Jazzfest gjentar suksessen med eget seminarprogram under festivalen og inviterer til Jazz Summit 2016 onsdag 4.mai til og med lørdag 7.mai på dagtid. Faglig tema for året er entreprenørskap og publikumsrekruttering. Hvordan bygge seg karriere som ung jazzmusiker i 2016? Hvor finner vi vårt publikum?

Nå slippes konferanseprogrammet som består både av lokale, nasjonale og internasjonale navn.

Programmet er åpent for alle og med gratis inngang!

Arrangeres i samarbeid med Utenriksdepartementet, Tempo og MINK.


ONSDAG 4. MAI

Elisabeth Nygård og Rory Simmons: Fra Trondheim, til England og tilbake igjen.

Elisabeth og Rory snakker om låtskriving produksjonsprosesser i deres samarbeid gjennom 5 album med bandene Fringe Magnetic og Eyes of a Blue Dog.

Tid: Onsdag 4. Mai kl. 16.00, Brukbar Blæst


TORSDAG 5. MAI

Trio Mediæval: Workshop Trio Mediæval bestående av bestående av de tre sopranene Anna Maria Friman, Linn Andrea Fuglseth og Berit Opheim forteller om sitt virke gjennom snart tyve år, og demonstrerer de ulike typene repertoar de arbeider med. Det vil også være åpent for aktive deltakere, både små og større vokalgrupper som ønsker å fremføre et selvvalgt stykke musikk og få innspill fra trioen. Velkommen!

Tid: Torsdag 5.Mai kl. 12.30, Bar Passiar, Dokkhuset

En prat med: Solveig Slettahjell/Knut Reiersrud: Artistene Knut Reiersrud og Solveig Slettahjell gir oss muligheten til å høre mer om samarbeidet Trail of Souls, der de sammen med jazz-trioen In The Country har skapt særegen og stemningsfull musikk. Intervju av Tor Hammerø ( http://torhammero.blogg.no/)

Tid: Torsdag 5. kl. 16.00, Bar Passiar, Dokkhuset


FREDAG 6. MAI

En prat med: Ola Kvernberg – Fra Oscar til Amanda Ola Kvernberg begynte sin jazzkarriere som svoren Oscar Peterson-fan men har siden utdannelsen på jazzlinja på NTNU utviklet en mangfoldig musikalsk karriere hvor han har stått i spissen for åtte plater, vært bidragsyter på over femti, og komponert filmmusikk til sju filmer. Vi tar en prat med Ola for å høre mer om hans arbeid og entreprenørskap som filmkomponist.

Tid: Fredag 6.mai. kl. 12.00, Brukbar Blæst

 

Kenneth Killeen - 12 Points Festival

Kenneth Killeen er Artistic Director i Improvised Music Company (IMC), Irlands ledende promotør av jazz og etnisk musikk - og en interesseorganisasjon for irske jazzmusikere. Han kurerer også IMCs flaggskip, 12 Points. Kenneth Killeen snakker om hvordan de velger ut artister, hva de ser etter og hører etter i søknader, og gir generelle råd for unge musikere fra et "12 points" perspektiv. 12 point er en irsk nomadefestival som er inne i sitt tiende år i år.

Tid: Fredag 6.mai. kl. 13.00, Brukbar Blæst

Cyril Moshkow : Jazz in Russia

Bør russiske jazzmusikere slavisk kopiere amerikanere, eller bruke retten til å søke etter egne uttrykk? Det er temaet i Cyril Moshkows forelesning "Improvisasjon vs Jazz".

Tid: Fredag 6.mai. kl. 14.00, Brukbar Blæst

Mimmi Hammar: Mental trening for musikere Mental trening for musikere er en treningsmetode som kan hjelpe deg, til tross for stress og press å opptre med ro, tilstedeværelse og glede. Mimmi Hammar har spilt trombone i 38 år og skal fortelle sin historie som musiker og veien fram til å bli sertifisert mental trainer gjennom eksempler fra hennes karriere og beskrivelse av Mental Trening som metode og hvordan den har hjulpet henne med å håndtere stress og nerver innenfor opptredener.

Tid: Fredag 6.mai. kl. 15.00, Brukbar Blæst


LØRDAG 7. MAI

Anna Linka (Bohemia Jazz Fest) - How to be a successful fundraiser

Anna Linka utforsker forskjellige strategier for pengeinnsamling i festivalbransjen, og hvordan å holde sponsorene inne i loopen mens programmet legges. Hun er Director of Development and Associate Director for Bohemia Jazz Fest i Tsjekkia, som kjapt har blitt en av de største sommerfestivalene i Europa, med et besøkstall på nesten 100,000 mennesker i 2015.

Tid: Lørdag 7.mai. kl. 11.00, Brukbar Blæst

Ole Mathisen – Livet som jazzmusiker i New York Ole Mathisen (opprinnelig fra Sandefjord) har medvirket på over 100 CD-innspillinger og har livnært seg som jazzmusiker i New York i over 20 år. Ole vil fortelle om hvordan det er å etablere seg som musiker i ett av jazzens store mekka.

Tid: Lørdag 7.mai. kl. 12.00, Brukbar Blæst

Luca Vitali & Fiona Talkington: The sound of the north

Luca Vitali og Fiona Talkington kan sies å være eksperter på norsk jazz og deler her sitt syn som eksterne observatører, og trekker tråder fra George Russels ankomst i Oslo på 1960-tallet frem til i dag, og veien videre. Intervju av Tor Hammerø ( http://torhammero.blogg.no/

Tid: Lørdag 7.mai. kl. 13.00, Brukbar Blæst

Panel: BUT IS THIS JAZZ? Where is jazz today? Do jazz festivals need pop music? How to recruit new generations of jazz audiences?

Panel:  Erling Aksdal (Composer, Musician, Lecturer NTNU) Ingrid Øygard Steinkopf (Student, Jazz NTNU) Fiona Talkington (Journalist BBC) Kenneth Killeen – (IMC/12 Points Festival) Ros Rigby – (President, Europe Jazz Network) Panel moderated by: Christine Stephan (Jazzthetic)

Tid: Lørdag 7.mai. kl. 14.00, Brukbar Blæst

Jan Erik Kongshaug: En gigant bak spakene Jan Erik Kongshaug fra Trondheim er en av Norges mest anerkjente studioprodusenter og har produsert over 4000 plater gjennom karrieren, han har høstet særlig anerkjennelse for sine 700 innspillinger for ECM fra 1970 og fram til i dag. Intervju av Tor Hammerø ( http://torhammero.blogg.no/)

Tid: Lørdag 7.mai. kl. 15.00, Brukbar Blæst