Jazz Summit 2016 - første slipp

Jazz-Summit-1.jpg

  Jazzfest gjentar suksessen med eget seminarprogram under festivalen og inviterer til Jazz Summit 2016 onsdag 4.mai til og med lørdag 7.mai på dagtid.

 Overordnet faglig tema for året er entreprenørskap og publikumsrekruttering.

Hvordan bygge seg karriere som ung jazzmusiker i 2016? Hvor finner vi vårt publikum? Det blir samtaler med både lokale, nasjonale og internasjonale navn.

 Programmet er åpent for alle og med gratis inngang. Her er de fire første navnene!

 

Artist talk :Solveig Slettahjell/Knut Reiersrud:

Knut Reiersrud er en prisbelønt norsk blues-gitarist og komponist bosatt i Oslo. Knut er kjent fra en rekke samarbeid i ulike musikk-sjangere, og bidrag til overtre hundre innspillinger verden over.

Solveig Slettahjell er en norsk jazzvokalist, oppvokst i Trøndelag og bosatt i Oslo med mange albumutgivelser bak seg. Albumet ”Silver” med  kvintetten Slow Motion Orchestra  fra 2004 ga henne spellemannspris i klassen jazz.

Sammen har de innledet et spennende samarbeid med pianotrioen In The Country, som startet med en konsert i Berlinfilharmonien våren 2014 hvor flere andre norske jazzmusikere også var med. Livealbumet derfra, «Norwegian Wood», ble Spellemanns-nominert.

Samarbeidet ga mersmak og Reiersrud, Slettahjell og In The Country ønsket å videreføre prosjektet i studio. På albumet som fikk tittelen ”Trail of Souls” har de dykket ned i den afroamerikanske blues/soul/gospel-tradisjonen og laget egne versjoner med en unik og tydelig signatur.

Her får vi muligheten til å høre mer om samarbeidet, rett etter konserten er ferdig.

Ledes av Tor Hammerø.

 

Ole Mathisen – Livet som jazzmusiker i New York

Ole Mathisen (opprinnelig fra Sandefjord) har medvirket på over 100 CD-innspillinger og har

livnært seg som jazzmusiker i New York i over 20 år. Ole vil fortelle om hvordan det er å etablere seg som musiker i ett av jazzens store mekka.

Ole Mathisen har mottatt flere komposisjons stipend, blant annet Chamber Music America’s New Jazz Works grant, som resulterte i Mirage, et kammer-jazz stykke basert på illusoriske rytmiske sjikter. Mirage hadde premiere på Miller Theatre i New York City. Konserten ble spilt in live av NPR og ble presentert på radio programmet JazzSet with Dee Dee Bridgewater.

 

Anna Linka (Bohemia Jazz Fest) - How to be a successful fundraiser

Fundraising is one of the most rewarding and challenging careers you can enter.  You will have a 24/7-work schedule but you decide how much you like to do and there are endless ideas of how to do it.  This session will explore a few fundraising strategies and how to maintain a steady flow of communication with funders to keep them in the loop on the status of your program, above and beyond.

Anna E. Linka is an international professional with expertise in working with non-profit and government organizations. She is the Director of Development and Associate Director for Bohemia Jazz Fest in Czech Republic, which has quickly become one of the largest summer music festivals in Europe, attracting nearly 100,000 people in 2015.

The festival was started in 2005 by acclaimed jazz guitarist Rudy Linka, who wanted to present and promote world-class jazz in the Czech Republic. The festival stretches over 2 weeks in mid July and travels through 7 cities, all the concerts are open-air and with free entry, featuring headline performers playing in spectacular medieval settings. The festival is supported both by the government, independent grants and foundations both domestic and European.

 

I samarbeid med Utenriksdepartementet, Tempo og MINK.