Andre artistslipp 2016!

Her kommer mer info om Trondheim Jazzfestival 2016. 

Årets festival blir en lekkert dandert meny som har fokus på både JAZZen og FESTen, i tråd med hva Jazzfest skal være. Vi har enormt mye å se fram til.


Take 6

Vokalkunst i verdensklasse.

Take 6 er en amerikansk vokalsekstett med en utrolig karriere bak seg. De har holdt på siden 1980, har vunnet 10 Grammyer og en rekke andre utmerkelser siden oppstarten på Oakwood College i Alabama. De har samarbeidet med de aller største, blant dem Ray Charles, Gordon Goodwin, Don Henley, Whitney Houston, Al Jarreau, Quincy Jones, k.d. lang, Queen Latifah, Brian McKnight, Luis Miguel, Marcus Miller og Stevie Wonder.

Take 6 kommer med sin 17. utgivelse i mars 2016, og ankommer Trondheim i toppform for å presentere sine utrolige fine tolkninger av R`n`B, jazz og gospel-inspirert musikk.

Clarion Hotel & Congress Onsdag 4. mai kl. 21.00. Billettpriser: 490/390

Kun unummererte sitteplasser.


 

Mats Eilertsen «Memorabilia» Mats Eilertsen Trio og Trio Mediæval i spennende samarbeid.

Mats Eilertsen er en svært aktiv musiker og komponist og har etter studietiden på Jazzlinja reist og spilt verden rundt med et stort antall artister som Tord Gustavsen, Bobo Stenson, Håkon Kornstad, Trondheim Jazzorkester, Solveig Slettahjell og The Source. Denne "musikernes musiker" er gitt frie tøyler til Jazzfest 2016. Hans "Memorabilia" defineres som "begivenheter, gjenstander og hendelser som er minneverdige", hva vi samler opp og hva sitter vi egentlig igjen med av betydningsfulle minner, gjenstander, hendelser og guder i løpet av et liv. Musikken skal framføres av to trioer, Mats Eilertsen Trio og Trio Mediæval (den anerkjente vokaltrio bestående av de tre sopranene Anna Maria Friman, Linn Andrea Fuglseth og Berit Opheim). Dette blir en sanselig opplevelse på høyeste feinsmeckernivå, når to norske trioer med internasjonal suksess i vidt forskjellige uttrykk møtes i et sjeldent crossoverformat.

Dokkhuset Scene Torsdag 5. mai kl. 19.00 Billetter: 290/150 Begrenset antall sitteplasser. Støttet av Det Norske Komponistfond.


Mambo Companeros & TrondheimSolistene

Mambo Compañeros fyller 20 år i år. 

Dette engasjerende bandet har spredt glade og genuine salsarytmer til det norske folk i en mannsalder, og Jazzfest vil mer enn gjerne bli med på feiringen. I forbindelse med jubiléet har de vært i studio og spilt inn ny plate. Som samarbeidspartner på innspillingen og konserten har de valgt ingen ringere en et av landets mest kritikerroste kammerensembler, TrondheimSolistene. CD-en vil inneholde de mest kjente latinlåtene fra 1940- og 50 tallet. Vi snakker om giganthits fra artister som Dean Martin, Perry Como, Caterina Valente, Nat King Cole for å nevne noen. Og låter som Cuando Cuando, Arrivedeci Roma, La Paloma og Mambo Italiano i nye og moderne arrangement. Dette blir en innertier av en konsert. Er det rart alle gleder seg!

Clarion Hotel & Congress Torsdag 5. mai kl. 21.00 Billettpriser: 290/150 Kun unummererte sitteplasser.


Hans Bollandsås m/ Andreas Hellkvist & Vetle Larsen

Blues og roots som lukter svidd.

Jazzfest presenterer med stolthet en svensk-norsk verdenspremiere som garantert vil lukte svidd. Hans Bollandsås gjester Jazzfest sammen med to av Nordens nye kometer innen jazz og rootsmusikk. Konserten blir en ren fest og kvelden by på groovy soul, blues og gospel. Repertoaret er hentet både fra Hans og Andreas sine orginalbibliotek, men kanskje dukker det også opp noen kjente og kjære svisker. Bli med på første offentlige konsert med denne kanontrioen.

Kjelleren, Royal Garden Hotel Lørdag 7. mai kl. 22.00 Billettpriser: 250/150

I samarbeid med Trondheim Bluesklubb.


 

Ola Kvernberg «Steamdome»

Vårens villeste togreise.

Noen togreiser er råere enn andre. Steamdome er en av dem. Tittelen som komponist Ola Kvernberg har valgt å gi sitt nyeste prosjekt er ikke tilfeldig. Steamdome er rendyrket perkussiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghettiwesterns.

Steamdome vil dampe av visuell energi. Musikken vil sno seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser. Dette kan betraktes som en oppfølging av Kvernbergs enorme suksess “Liarbird”. Ola er klar for helt nye utfordringe, og Trondheims egen stjernefiolonist vil levere et nytt eventyr.

Brukbar Blæst Søndag 8. mai kl. 21.00 Billettpriser: 290/150 Kun ståplasser

I samarbeid med Moldejazz.


Marius Neset Quintet m/ Svante Henryson

Europas mest suksessfulle saxofonist inntar byen.

Marius Neset er en norsk jazzsaxofonist, født i Bergen og bosatt i København. Han er mest kjent fra bandene JazzKamikaze og Trondheim Jazzorkester.

Han har mottatt flere priser, blant dem Statoils Sildajazzpris i 2011 og det prestisjefylte JazZtipendiatet til Moldejazz og Midtnorsk Jazzsenter. Marius er pr i dag en av de mest suksessfulle unge europeiske jazzmusikere, og ble i 2014 nominert til Nordisk Råds Musikkpris 2014. Han ble hedret med Spellemannprisen samme år.

Svenske Svante Henryson er komponist og cellist, som også  spiller kontrabass og elbass. Han har vært ansatt i Oslofilharmonien, og  er i dag aktiv innen både jazz, klassisk musikk og hardrock. Hans karriere omfatter bl a samarbeid med Yngvie Malmsteen, Anne Sofie von Otter og Elvis Costello. Svante ble i 2015 tildelt Nordisk Råds Musikkpris, og miksen av hans sterke integritet og Marius Nesets fenomenale Quintet blir et musikalsk høydepunkt i 2016.

Dokkhuset Scene Lørdag 7. mai kl. 22.00 Billettpris: 290/150

Begrenset antall sitteplasser.


Asmund Bjørken

70 år på scenen.

En ekte spellemann feirer 70 år som artist. Det er utrolig. Asmund er landets eldste aktive jazzmusiker. Han har spredt glede i flere mannsaldre, og nekter å gi seg. Asmund mottok Trondheim Jazzfestivals første Ærespris i 2004. 12 år etter skal vi hedre ham med en real festkonsert. Konserten vil vise hele Asmunds musikalske bredde.

Bli med på feiringa, sammen med gjester fra fjern og nær.

Dokkhuset Scene Søndag 8. mai kl. 14.00 Billettpris: 250/190

Begrenset antall sitteplasser.


 

Bernhoft & The Fashion Bruises

Sangeren, multi instrumentalisten og komponisten Bernhoft startet sin solokarriere i 2008 med albumet «Ceramik City Chronicles». Årene fremover turnerte han landet rundt, og opparbeidet seg et imponerende liverykte og bygde samtidig et trofast publikum.

Bernhoft kan se tilbake på Edvard-prisen, Spellemannspriser og Grammy-nominasjoner, og sammen med sitt «The Fashion Bruises» skal Bernhoft gjeste flere av Skandinavias beste & fineste festivaler. Når han igjen gjester Jazzfest forventes fullt hus på Clarion Brattøra, som sist. Med andre ord: ikke nøl med å sikre deg billett til vår nasjonale stolthet. Sist ble det utsolgt.

Clarion Hotel & Congress Lørdag 7. mai kl. 20.00 Billettpriser: 490/390 18-års grense. Kun ståplasser. Dørene åpnes kl. 18.30.

I samarbeid med OBOS!


Vi har allerede annonsert:

Møster vs Tysland m/ NTNU Jazzensemble Knut Lauritzen Bigband m/ “special guest” Dee Dee Bridgewater TSO og Frode Fjellheim "The Orchestral Joik Project feat. Mari Boine” Trondheim Jazzorkester m/ Sissel Vera Pettersen og John Hollenbeck Trail Of Souls m/ Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud og In The Country Paolo Fresu – Ralph Towner Duo Elifantree Eyes Of A Blue Dog Jan Magne Førde “Mezzing”


Kjøp billetter til konsertene ved å klikke på denne linken

Se www.jazzfest.no for mer informasjon

Videresend gjerne denne eposten og oppfordre alle venner til å klikke på denne linken eller gå inn på jazzfest.no for påmelding av Jazzfests nyhetsbrev. Da kommer eksklusive konsertnyheter på epost før de annonseres offentlig.