Første artistslipp for Jazzfest 2016!

Med dette lanseres første artistslipp for årets Jazzfest. Selve festivalperioden blir fra 3.- 8. mai, pluss et solid punktum torsdag 12. mai.

Sett av perioden, det kommer mange godbiter etterhvert.

 


 Knut Lauritzen Bigband, “special guest” Dee Dee Bridgewater (NO/US)

Trondheim Jazzfestival er uhyre stolt av å presentere et møte med en av jazzens aller største navn i samspill med byens beste storband, Knut Lauritzen Bigband.

Dee Dee Bridgewater er allerede en levende legende, med 3 Grammy-priser i lomma, samt en rekke andre utmerkelser. Knut Lauritzen Big Band er Trondheims eneste profesjonelle storband. Repertoaret denne kvelden i Olavshallen blir variert, og spenner fra New Orleans-funk til vakre ballader og hardswingende storbandjazz.

Jazzfest 2016 får en virkelig pangstart!

Olavshallen Tirsdag 3. mai kl. 20.00.


 

Trondheim Jazzorkester med Sissel Vera Pettersen og John Hollenbeck (NO/US)

Vokalist og saxofonist Sissel Vera Pettersen har invitert den flere ganger Grammynominerte amerikanske trommeslager og komponist John Hollenbeck til å samarbeide om et nytt verk for Trondheim Jazzorkester.

Siden de to delte scene første gang på Copenhagen Jazzfestival i 2010, har de ønsket å videreføre det sterke musikalske slektskapet de oppdaget dengang. Verket blir skrevet til et håndplukket drømmelag av fantastiske musikere, som alle vil farve og forme det med sin personlige lyd.

Det er duket for nok en suksess med landets spennende jazzensemble.

Dokkhuset Scene Onsdag 4. mai kl. 19.00

I samarbeid med Midtnorsk Jazzsenter. Støttet av Det Norske Komponistfond.


Elifantree (FI/SE) / Eyes Of A Blue Dog (NO/GB) - Dobbeltkonsert!

Helsinki-baserte Elifantree leverer en eksperimentell musikalsk trip i grenselandet mellom pop og improvisert musikk. Vi hører skarpsindig tekstmateriale med ambiente elektroakustiske teksturer fra et band som leverer en sound mye fetere enn besetningen skulle tilsi.

Elifantree har turnert Europa rundt de siste syv årene, og har opparbeidet et rykte som et energisk band som hele tiden overrasker. De har spilt inn tre plater og kommer til Trondheim for første gang under Jazzfest 2016. I samarbeid med Finsk-Norsk Kulturinstitutt.

Etter 14 år i England har Trondheims egen fenomenale vokalist Elisabeth Nygård-Pearson tatt med seg familien og flyttet tilbake til hjembyen. I London har hun siden 2012 holdt sitt band Eyes Of A Blue Dog gående, og gitt ut to flotte album, som kritikerne jubler over.

Det sies at bandet har en "ambient dreamtronica sound". Jazzfest er utrolig glad for å få presentere dette bandet for første gang i Trondheim, et band som inkluderer medlemmer som turnerer verden rundt med bl. a. Jamie Cullum, Katie Melua og Brian Eno.

Brukbar Blæst Onsdag 4. mai kl. 21.00 Dobbelkonsert.


 

Trail of Souls (NO)

Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud og pianotrioen In The Country har innledet et spennende samarbeid.

Det startet med en konsert i Berlinfilharmonien våren 2014 hvor flere andre norske jazzmusikere også var med. Livealbumet derfra, «Norwegian Wood», ble Spellemanns-nominert i år.

Samarbeidet ga mersmak og Reiersrud, Slettahjell og In The Country ønsket å videreføre prosjektet i studio.

Dokkhuset Scene Torsdag 5. mai kl. 14.00.


Paolo Fresu & Ralph Towner (IT/GB)

Duetter for gitar og trompet er ikke daglig kost i Trondheim, og enda mindre hverdagspreg blir det når det serveres av to mestere: amerikanske Ralph Towner (akustisk gitar, barytongitar og 12-strenger) og italienske Paolo Fresu (trompet, flygelhorn).

Towner er for oss mest kjent som medlem av Oregon, og for samarbeidet med Jan Garbarek. Italienske Paolo Fresu er en sann Norgesvenn, som har turnert sammen med vår egen John Pål Inderberg ved flere anledninger.

Dokkhuset Fredag 6. mai kl. 19.00.


Jan Magne Førde “Mezzing” (NO/GB)

Jan Magne Førde, for første gang med eget band.

Jan Magne Førde har i over 35 år vært jazzmusiker og komponist med base i Trondheim. Han er mest kjent som trompetist i The Brazz Brothers, et ensemble som har turnert og spilt over 3500 konserter i 34 land.

På konserten i Nidarosdomen vil Førde fremføre skreddersydd musikk som er laget med henblikk på akustikken i Nidarosdomen. Henning Sommero, Steinmeyerorgelet og Ila Brassband vil utfordre hverandre i heftig samspill, sammen med resten av ensemblet.

Nidarosdomen Fredag 6. mai kl. 21.00 Støttet av Det Norske Komponistfond.


Trondheim Symfoniorkester og Frode Fjellheim: The Orchestral Joik Project featuring Mari Boine (NO/se-NO) Dirigent: Anders Eljas

To av våre mest internasjonalt profilerte verdensmusikere slår seg sammen med Trondheim Symfoniorkester. Mari Boine og Frode Fjellheim er godt kjent for vårt publikum, og de vil presentere samisk musikkultur i arrangement med bred symfonisk støtte.

Prosjektet er et møte mellom den eldste levende musikksjangeren i Europa - joik, et symfoniorkester og et flunkende nytt band og vokalensemble.

Olavshallen Torsdag 12. mai kl. 19.30 I samarbeid med Trondheim Symfoniorkester.