Magnus Soltvedt Wiik mottar Geir Digernes Minnepris 2015

magnus-wiik.jpg

Magnus Soltvedt Wiik er mottaker av Geir Digernes Minnepris 2015. Mottakeren ble skikkelig overrumplet under en enkel seremoni via Skype. Det planlegges en markering ved prisvinnerens første besøk i hjembyen. Det nye er at prisen medfører et oppdrag under neste års Jazzfest. Julejazz har i samarbeid med Sparebank 1 SMN delt ut Minneprisen årlig siden 2006.  

Om prisen:

Prisen er på kr. 25 000,- gjøres mulig av Sparebank 1 SMN, og deles ut til minne om bassisten Geir Digernes, som gikk bort i 1997.

Geir var student ved Jazzlinja NTNU, og spilte bl a med Åge Aleksandersen, Sirkelsaga og Jack Secret. I tillegg til å holde et høyt nivå på hovedinstrumentene el-bass og kontrabass, var han aktiv som komponist og sanger.

Mottageren av Geir Digernes Minnepris skal ha røtter i det trønderske musikklivet, være i startfasen av karrieren, og må ha markert seg sterkt som utøver.

 

Komitéens begrunnelse:

Magnus Soltvedt Wiik, (født 1985) kommer fra Angelltrøa i Trondheim og er en aktiv og allsidig musiker, for tiden bosatt i Oslo. Han er en multiinstrumentalist av sjeldent kaliber. Gitaren er hans hovedinstrument, men han behersker alt fra mandolin til dobro, banjo, fele, irsk fløyte, concertina og pedal-steel.

Han har gjort seg bemerket som både tekstforfatter og låtskriver i band som Julie & The New Favorites, Open String Department og Magnus Wiiks Humdinger.

I tillegg driver han plateselskapet Just For The Records som har gitt ut en rekke album de siste par årene. 

Magnus er en målrettet, kreativ og kvalitetsbevisst musiker med mange jern i ilden, og som gjennom å blande ulike stilretninger som jazz, bluegrass og impro har funnet frem til sin helt egne og unike stemme i den norske jazzfloraen.

Magnus har sin utdannelse fra NTNU Jazzlinja, Rytmisk Musikkonservatorium i København og mastergrad i improvisert musikk/jazz fra Norges Musikkhøgskole.

 

Tidligere mottakere: Andreas Hamre, Heidi Skjerve, Truls Rønning, Kirsti Huke, Tollef Østvang, Anja Eline Skybakmoen, Dan Peter Sundland, Tore Sandbakken og Mette Henriette Martedatter Rølvåg..

 

Kort intervju med mottakeren:

 

Hvordan føltes det i øyeblikket da du fikk nyheten?

 

- Jeg ble veldig glad for å motta prisen, og det er skikkelig stas å få en slik anerkjennelse fra Trondheim. Musikkmiljøet i Trondheim har betydd og betyr mye for meg, og det å motta en slik bekreftelse er veldig inspirerende. Det varmer å høre at folk i hjembyen følger med på det jeg driver med. 

Hva skal du bruke pengene til?

- Jeg håper å få til en USA-tur i løpet av 2016, og jeg tror penga skal få stå på konto til da! Skjønt, vi får se...

Hvordan skal jula feires?

- Jeg reiser til Canada i morgen, så det er jeg jaggu ikke sikker på. Hvordan feirer de jul der? Det blir vel uten pinnekjøtt og akevitt, men forhåpentligvis med ski på beina. Litt kjedelig å gå glipp av Julejazz i år, men sånn må det bli når man ordner seg dame fra andre sida av kloden!