Jazzjubel i Trondheim

kr.jpg

Stor økning i støtte fra Norsk kulturråd

Etter mange års hardt arbeid med festivalprogrammering på toppnivå, organisasjonsbygging og hektisk søknadsvirksomhet, har Trondheim Jazzfestival fått en bevilgning på 900 000 kroner fra Norsk Kulturråd for 2016. Dette er 150 000 kroner mer enn i 2015.

- En solid arbeidsseier og et kjærkomment klapp på festivalens mange skuldre. Vi er svært godt fornøyd, sier daglig leder, Ernst Wiggo Sandbakk.

 

For 2016 har staten ved Norsk kulturråd fordelt 52,4 millioner på 114 norske musikkfestivaler.

Festivalledelsen i Trondheim regner med at de etter hvert kommer opp på samme støttenivå som jazzfestivalene i Bergen, Stavanger, Voss, Kongsberg og Oslo.

- Rettferdigheten seirer. Vi øyner forutsigbarhet. Dette er et resultat av over 20 års hardt arbeid. Sponsorer kommer og går, det er de offentlige midlene vi kan regne med, fortsetter Ernst Wiggo Sandbakk.

Trondheim Jazzfestival er ikke den festivalen som får de største oppslagene i Oslopressen, men landets kvalitetsbevisste radiolyttere kjenner festivalen godt, som en solid og pålitelig leverandør av bidrag til NRK P2s programtidbud.

- Vi skaper kunstneriske prosjekter som blir lagt merke til. Økningen i støtten til Jazzfest vitner om at noen følger med og har sans for aktører som leverer toppkvalitet i spennet mellom vårt unike jazzmiljø i Trondheim og de største verdensstjernene.

-Vi har også mer på gang: i år har vi stimulert unge komponister med 400 000 kr i støtte til frigjøring av tid til komponering. Egentlig helt utrolig! sier en entusiastisk Ernst Wiggo Sandbakk som snart skal offentliggjøre de nye prosjektene.