Trondheim Jazzfestivals Talentpris 2015 går til Oscar Grönberg

Oscar-Talentpris.jpg

Under MNJ´s JazzExpo på Dokkhuset onsdag 18.november kunne Jazzfest overraske Oscar Grönberg med Trondheim Jazzfestivals Talentpris 2015 da han var på vei ned fra scenen etter en duokonsert med Eldbjørg Raknes.

Jazzfest gratulerer så mye, og ønsker lykke til når Oscar Grönberg føyer seg inn i rekken av talenter som har mottatt prisen.

Tidligere mottakere er Sissel Vera Pettersen, Øyvind Brandtsegg, Bladed (Stian Westerhus/Anita Kaasbøll), Espen Reinertsens “Organic Jukebox”, Harald Aamodt Aadland, Hayden Powell, Andreas Håkestad, Hanna Paulsberg Concept, Tomas Järmyr og Tollef Østvang.

Juryen har bestått av Eirik Hegdal (musiker/komponist/Professor på Jazzlinja og Kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester, Kirsti Huke (musiker, lærer ved Jazzlinja), og Petter Vågan (Musiker/Produsent i Jazzfest)

Juryens begrunnelse lyder som følger:

Trondheim Jazzfestivals talentpris 2015 går i år til en musiker som besitter et stort talent på sitt instrument, er en fremragende medmusikant, og som i ung alder innehar et modnet personlig uttrykk og utviser stor musikalsk forståelse og bredde. I tillegg til å ta modige musikalske valg holder også musikeren et høyt håndverksmessig og kunstnerisk nivå som gir lovnad om store fremtidige musikalske bragder. Vi følger spent med på fortsettelsen av denne lysende karrieren og gratulerer!

Trondheim Jazzfestivals Talentpris 2015 går til Oscar Grönberg.