Møster gjør Tysland!

ThorEgilLeirtrø-Møster-1.jpg

  Det er med stor glede vi slipper nyheten om at Terje Tyslands musikk skal “under hammeren” til Kjetil Møster. Han vil plukke en bukett av Tyslands sangskatter og arrangerer dem tradisjonen tro for NTNU Jazzensemble i en konsert som vil ha urpremiere under Trondheim Jazzfestival 2016.

Det er sjette år på rad de unge talentene på Jazzlinja NTNU under ledelse av fremtredende norske jazzartister presentere folkekjære pop- og rock-klassikere fra Trøndelag på en ny måte.

Tidligere har Erlend Skomsvoll gjort Åge Aleksandersen, Erik Johannessen tok for seg Difference, Kristoffer Lo gjorde DumDum Boys, Jovan Pavlovic rearrangerte Knutsen & Ludvigsen, og Stina Stjern tolket sine helter i Motorpsycho. Alle prosjektene ble knallsuksesser.

Møster har operert i skjæringspunktet mellom jazz og populærmusikk siden han begynte på jazzlinja ved NTNU i 1998. Han har siden gjort seg grundig bemerket gjennom suksessrike jazzband som The Core og Zanussi 5, mer avantgardistiske samarbeid med Maja Ratkje, Paal Nilssen-Love og BIT20, på pop/rock-scenen med Datarock, King Midas, Röyksopp og Robyn, og Lars Vaular, og ikke minst med sin egen supergruppe Møster! bestående av Snah og Kenneth fra Motorpsycho og Nikolai Eilertsen fra BigBang og Elephant9.

Terje Tysland trenger nok ingen videre presentasjon, men her er kortversjonen: Terje Tysland startet karrieren sin i Prudence i 1970, og har siden 1977 gitt ut soloplater under eget navn og preget norsk rock siden.

Kjetil Møster lot valget falle på Terje Tysland «på grunn av hans enkle men sterke melodiføringer som åpner opp for mange muligheter for meg som arrangør, og ikke minst tekstene hans, som under en til tider røff og hardbarket overflate har mye allmengyldig livsvisdom i seg.»

 

Konserten skjer på Dokkhuset Scene lørdag 7. mai kl. 18.00.