JAZZMAZZ 6.-7. november

Jazzmazz.png

JAZZMAZZ 2015

I samarbeid med Samfundet utvikler Jazzfest sin ungdomssatsning tidligere kjent som Jazzfest Future, og vekker JazzMazz til live igjen i det ikoniske røde, runde huset. Følg lenken her for billetter og mer info om konsertene under: https://www.samfundet.no/arrangement

6.nov 22.00: Elephant9 (Klubben)

Kjøp billetter

Elephant9 er et musikalsk monster man knapt har sett sidestykke til - I Norge eller i internasjonal sammenheng. Dette høres ut som en voldsom uttalelse, men i tilfellet Elephant9 er den sann. Det er deres stadig økende publikum bevis på, hvilket nå har ført bandet til Oslo’s storstue Rockefeller.

Medlemmene - som har fartstid i Dungen, Bigbang, Shining, Motorpsycho, Supersilent og en rekke andre konstellasjoner, har i Elephant9 funnet den ultimate plattformen for å speile sine mange influenser og egen musikalitet.

Gjennom Torstein Lofthus sitt hasardiøse trommespill, bassist Nikolai Hængle Eilertsens stramme rytmiske regi, Ståle Storløkkens kompromissløse og fargerike orgel og synth-eskapader, samt gitarist Reine Fiske’s stadig mer sentrale melodiske rolle, skaper kvartetten musikk som får voksne mennesker til å gi seg hen og banne i glede og tørke tårer samtidig.

Bandet selv velger å fristille seg fra merkelapper, og trives isteden med å se fremover - inn i en ny kaotisk tidsalder der musikk for stadig flere nettopp er fri for historie og slitne betegnelser.

Før og etter konserten vil det bli spilt det beste fra prog-rock og jazz av Dj'er Øyvind Lunke og Bjørn Jaavall.

Medlem: 150 kr Ikke-medlem: 220 kr

6.nov 23:59: Fieldfare (Knaus)

Fieldfare lager musikk som fenger, og samtidig har åpne rom for improvisasjon og et utvidet harmonisk klangbilde. Bandet henter mye inspirasjon fra popmusikkens struktur og oppbygning, med et krydder av jazzharmonikk og et snev av odde taktarter - alltid med et fokus på samspill. Vokalen er tydelig i front av musikken, og akkordene knyttes sammen med enkle og klare melodier.

Siril Malmedal Hauge - vokal Kjetil André Mulelid - rhodes / synth Bárður Reinert Poulsen - bass, Andreas Winther – trommer Fieldfare på Facebook

https://soundcloud.com/fieldfareband

Billettpris: Inkludert i inngang Aldersgrense: student 18 år/20 år

7.nov 22:00: Stina Stjern vs Motorpsycho, m NTNU Jazzensemble (Klubben)

Kjøp billetter
For dere som ikke fikk med dere den fantastiske konserten der Stina Stjern og NTNU jazzensemble tolket Motorpsycho under jazzfest i år, får dere muligheten igjen nå.

Under JazzMazz 7. November er det duket for ønskereprise i Klubben på Samfundet. I samarbeid med Jazzfest er vi stolte av å presentere et stjernelag av unge musikere.

Suksessen med at unge komponister omarrangerer trønderske popartister fortsetter med at Stina Stjern (Stina Moltu Marklund) gyver løs på et knippe av Motorpsychos fenomenale låter. Som alltid skal konserten framføres av nåværende studenter ved Jazzlinja, i NTNU Jazzensemble. Velkommen til å høre Motorpsycho-klassikere i ny og fresh 2015-utgave. NTNU Jazzensemble: Siril Malmedal Hauge, sang Catharina Janner, sang Rohey Taalah, sang Sondre Ferstad, munnspill Elisabeth Lid Trøen, tenorsax og fløyte Simen Bjørkhaug, tenorsax Ivan Blomqvist, synth/piano Hallvard Gaardløs, bass Karl Bjorå, gitar Axel Skalstad, trommer/perc Ola Djupvik, trommer/perc

Medlem: 100 kr Ikke-medlem: 150 kr

7.nov 23:59: BeHop (Knaus)

BeHop spiller hovedsakelig egenskrevet musikk, men også egne arrangementer av kjente låter. Bandet har jobbet mye med å skape et unikt sound hvor de kombinerer jazzens lekne tonespråk og frasering med hiphopens urbane og moderne uttrykk. I løpet av de to siste årene har bandet blant annet vært på en landsdekkende turné med over 20 konserter i byer som Bergen, Trondheim, Haugesund og Oslo. I tillegg har BeHop hatt enkeltkonserter på Molde Jazzfestival og bransjetreffet Sørveiv i Kristiansand. BeHop er et særdeles spennende band som består av 5 unge, fremadstormende musikere som alle har studert musikk på rytmisk linje på UiA i Kristiansand. 

Pål Gunnar Fiksdal - trompet Runar Fiksdal - trombone Jc Vesttun - keyboards Torbjørn Tveit - el-bass og laptop Jens Nyland - trommer BeHop på Facebook

BeHop på Soundcloud Billettpris: Inkludert i inngang Aldersgrense: student 18 år/20 år