Tusen takk

Stina-Stjern-Publikum-kopi.jpg

Jazzfest er særdeles fornøyd med at antall unge er rekordhøyt på Jazzfest 2015. Her er forventningen stor før konserten med Stina Stjern og NTNU Jazzensemble.  

Da er Trondheim Jazzfestivals hovedarrangement 2015 over. En lykkelig stab kan se tilbake på 45 store og små arrangement over fem dager, og slå fast at alt gikk på skinner.

 

Festivalen lever på en herlig ”flow” av velvilje og positivitet, fra publikum, fra frivillige, fra tilfeldig forbipasserende under Jazzfest Ute på Solsiden, fra artister som leverer så det holder, og ikke minst fra alle våre samarbeidspartnere.

 

Trondheim kommune er vår største bidragsyter. Sammen med Norsk kulturråd og Sør-Trøndelag fylkeskommune (som doblet sitt bidrag i år) dannes et fundament under festivalen som har vært avgjørende for vår suksess. Takk til oppegående politikere og byråkrater som skjønner hvilke verdier byen og regionen trenger og verdsetter det vi gjør.

 

Støtten fra sponsorene kanaliseres rett tilbake til publikum i form av et konserttilbud som eller ikke ville vært mulig å få til. Stor takk til alle 25 partnerne med kolleger og ansatte! Alle bidrag, store som små er med på å skape helheten.

Jazzfest Ute03-kopi

Jazzfest bygger hele sin struktur på nettverk, samarbeid og vennskap. Alene får vi til litt, - sammen får vi til ALT. Mange av våre partnere har blitt festivalens beste venner, som sprer gode opplevelser inn i egne rekker, og er supre ambassadører for oss. De deler våre verdier, profilerer vårt innhold, fyller våre saler og skaper gode og positive assosiasjoner for oss alle.

 

Adresseavisen har fulgt opp festivalen på forbilledlig vis. Trygve Lundemo bruker ord som triumf og gedigen suksess om Stina Stjerns vellykkede Motorpsycho-prosjekt, og ble overrasket over at programmet inneholdt flere godbiter enn forventet. Nais! Vi liker å overraske.

 

I sommer skal City of London Festival presentere to konserter med musikere fra vårt miljø, som Jazzfest har vært kurator for. Det skjer 7. juli. Artistic director Paul Gudgin tok initiativet til dette samarbeidet med denne begrunnelsen:

 

Trondheim – A Jazz Powerhouse! Norway has developed one of the world’s most distinctive and thriving jazz scenes and central to that success is the City of Trondheim. They have a thriving jazz festival, an adventurous jazz orchestra and one of the most influential jazz conservatory’s in the world. 

Broen Bar 02-kopi

Men vi skal ikke hvile lenge på våre laurbær. Snart offentliggjør vi to Jazzfest Exclusive-konserter med noen virkelige verdensstjerner. Den første kommer 23. juni…! Sett av datoen. Det blir heftig St. Hansjazz på Dokkhuset denne kvelden.

 

Nå skal vi rapportere, evaluere, planlegge 2016, gjøre stas på de fantastiske frivillige, og suge litt på den store karamellen, Trondheim Jazzfestival 2015.

 

Det er lett enig med Paul Gudgin, Trondheim er et virkelig ”Jazz Powerhouse”.

 

Ernst Wiggo Sandbakk

Daglig leder

 

PS: Anbefalt lesning, Tor Hammerø´s blogg: http://torhammero.blogg.no/