Jazzfest Torsdag

Come-Shine-Vold-Reiersrud_09-kopi.jpg

 Jazzfest tjuvstartet allerede onsdag, da det unge, fremadstormende bandet Fieldfare kunne by på popformatert jazz med soulreferanser på Bar Moskus. Sterke låter, gjennomarbeidede arr og overbevisende formidling vitner om at noe stort er på gang.

Mesterpianist Vigleik Storaas åpnet ballet med en intimkonsert på Gløshaugen på torsdag kl. 12.00, etter at prorektor Kari Melby hadde forestått den offisielle åpningen. Den fine Rådssalen i hovedbygget på NTNU ble en perfekt ramme for seremonien.

Den første offentlige konserten sto Come Shine for, med gjestene Jan Erik Vold og Knut Reiersrud. Et stappet Dokkhuset etterlot ingen tvil om bandets standing. Come Shine er i utvikling, de evner å overraske, og samspillet med gjestene var formidabelt. Perfekt match! Adressa rullet en femmer på terningen og sa blant annet:

"Come Shine er et finstemt maskineri som liker å leke seg med musikalske illusjoner. Som at de framstår som et tradisjonsbundet band med sitt utgangspunkt i standardlåter, men som egentlig driver med noe ekstremt friskt, spontant og ugjort. Som at de framstår med en publikumsvennlighet og medhårs-utgangsstilling som gjør at vi stadig lar oss overraske over eksemplene på egenrådighet og kreativ galskap som finnes i nesten hver låt."

Needlepoint leverte en psykedelisk blanding av rock og jazz på Brukbar/Blæst, og klarte å hypnotisere publikum med sine suggererende rytmer og svevende melodier. De har tatt ennå et skritt nærmere rocken med Olaf Olsen, og fikk mange nye fans i Trondheim før de pakket sekken og dro videre.

Tilbake på Dokkhuset imponerte de unge talentene i Olov Ambrosius Kvintett (fra Birka Folkehøyskole) før Trondheim Jazzorkester og Albatrosh tok en fullsatt sal med storm. Andreas Paleologos serverte en blanding av live-maling og animasjon som sammen med orkesteret bergtok publikum i halvannen time. Det er sjelden man kan høre en knappenål falle på en festivalkonsert som starter 22.30 og varer frem til midnatt. Det sier sitt om musikken.