Anthony Strong, en entertainer i verdensklasse!

Anthony-Strong-841-2015-.jpg

Sangeren, pianisten og bandlederen Anthony Strong sjarmerte publikum i senk under Jazzfest Exclusive-konserten i Dokkhuset torsdag 22. januar. Ryktene om Anthony Strong har gått en stund, og fra den intime scenen i Dokkhuset fikk han vist at han utvilsomt er et talent helt utenom det vanlige. Han fremførte et knippe gode egne låter og viste et solid grep på jazzens standardrepertoar. Det var sanger vi har hørt før, med Frank Sinatra og andre jazzgiganter, men som Strong ga en egen vri - et annet tempo, en ny harmonisering - slik at det velkjente hørtes nytt og friskt ut.

Med et dyktig band i ryggen ble dette en festaften. Og gjesteartisten Kirsti Huke forsvarte lokale interesser med glans: “Hun er fenomenal sanger”, sa en begeistrert Anthony Strong som lovte å komme tilbake til Trondheim, så snart det lar seg gjøre.

Og uten å være for patriotisk viste Kirsti sin enorme klasse, og hennes tolkning av “A Nightingale Fly In Berkeley Square” var kanskje konsertens høydepunkt.

Vi har sans for blide, jordnære og vennlige artister av dette formatet. Etter konserten skrev han hyggelige hilsener på CD’er og LP’er, ga raust med klemmer og lot seg villig fotografere til utallige selfier.

Anthony Strong-929-2015 Foto: Stein Grebstad