Mette Henriette Martedatter Rølvåg mottar Geir Digernes Minnepris 2014!

untitled-shoot-0773.jpg

Mette Henriette mottok i går Geir Digernes Minnepris 2014. Mottakeren ble skikkelig overrumplet under en enkel seremoni på Scandic Nidelven Hotel. Hvordan føltes det i øyeblikket da du fikk nyheten?

- Det var stas og full forvirring. I utgangspunktet var jeg andpusten etter å ha løpt over isen på Blomsterbrua med glatte skosåler. Jeg trodde at jeg skulle i et møte med lederen av Jazzfest, men da jeg kom inn døra ble jeg møtt av kameraknips og mennesker rundt et bord. I det øyeblikket var jeg et eneste stort spørsmålstegn. Og så gikk den følelsen over i lykkerus og takknemlighet. For en julegave. Takk takk.

Hva skal du bruke pengene til?

- Til husleie og mat, slik at jeg kan bruke tiden min til å utvikle neste prosjekt, sier den meget fornøyde mottakeren

Julejazz har i samarbeid med Sparebank 1 SMN delt ut Minneprisen årlig siden 2006.

Om prisen: Prisen er på kr. 20 000,- gjøres mulig av Sparebank 1 SMN, og deles ut til minne om bassisten Geir Digernes, som gikk bort i 1997.

Geir var student ved Jazzlinja NTNU, og spilte bl a med Åge Aleksandersen, Sirkelsaga og Jack Secret. I tillegg til å holde et høyt nivå på hovedinstrumentene el-bass og kontrabass, var han aktiv som komponist og sanger.

Mottageren av Geir Digernes Minnepris skal ha røtter i det trønderske musikklivet, være i startfasen av karrieren, og må ha markert seg sterkt som utøver.

Komitéens begrunnelse: Årets prisvinner er født i 1990, er saxofonist og kommer fra Trondheim. Kandidaten har bachelorgrad fra Musikkhøyskolen i Oslo og har studert ved School for Improvisational Music in Brooklyn. Hun har tidlig stått støtt på egne ben og gått sine egne veier innen musikken og kunsten. Noe som har kommet frem gjennom kunstneriske samarbeid med anerkjente musikere som Tim Berne, Jim Black, Michael Formanek, Tom Rainey og en av vår tids mest anerkjente performanceartister, Marina Abramovic. I Norge kan man nevne samarbeid med blant annet Cikada-kvartetten, Eirik Hegdal, Sidsel Endresen og Christian Wallumrød.

Tidligere mottakere: Andreas Hamre, Heidi Skjerve, Truls Rønning, Kirsti Huke, Tollef Østvang, Anja Eline Skybakmoen, Dan Peter Sundland og Tore Thorvaldsen Sandbakken.

Jazzfest gratulerer vinneren og gleder seg til å se henne opptre hele fire ganger under årets Julejazz.