Takk for i år!

jazzfest_ny-kopi.jpg

Pressemelding fra Trondheim Jazzfestival 12. mai 2014.

 

Takk for i år.

Vårt hovedarrangement, Jazzfest 2014 er over for denne gang.  En sliten men lykkelig stab slår fast at den 26. jazzfestivalen i Trondheim ble en stor kunstnerisk suksess, med et historisk antall fulle hus.

Av totalt 37 arrangement ble hele tre bestillingsverk presentert: Trondheim Jazzorkester m/ Ole Morten Vågan, Bjørn Alterhaugs ”Tiden leker og ler” og festivalens avslutningskonsert Terje Bjørklunds ”Sacred Concert”, med bl. a. Trondheim Symfoniorkester og Arve Henriksen.

I tillegg har vi presentert et bredt jazzsjangermessig program fra New Orleans-musikk til hip hop og DJ, samt tre Fokus-seminarer. Dagkonsertene og seminarene er støttet av NTNU, og dermed gratis for publikum.

Vårt kjerneinnhold ligger under de store headlinerne, nemlig det fremadstormende talentmiljøet rundt Jazzlinja/NTNU. Pat Metheny Unity Group leverte en maktdemonstrasjon av en konsert, men han kan man oppleve flere steder. Det er kun i Trondheim man kan ta del i den enorme talentmengden. Et mylder av skapervilje og drive, alle med imponerende musikalsk modenhet og profil i så ung alder.

To utmerkelser ble delt ut. NTNU Ambassadør 2014-2015: Kenneth Kapstad Trondheim Jazzfestivals Ærespris 2014: Terje Bjørklund

 

Nå skal vi oppsummere, evaluere og rapportere. Så skal vi planlegge Jazzfest 2015. Det er vi for øvrig godt i gang med. Den meget anerkjente Trondheims-saxofonisten Kåre Kolve mottok nettopp en gledelig tildeling fra Det Norske Komponistfond, noe som betyr et nytt bestillingsverk i mai 2015. Og besetningen er klar med bl. a. Anders Jormin, bass og Mathias Eick, trompet.

 

Men festivalåret er ikke over for oss. Vi arrangerer Jazzfest Future (tidl. Jazzfest Ung) 17.-19. oktober, og en Jazzfest Exclusive-konsert 29. november.

 

Ernst Wiggo Sandbakk Daglig leder