Jazzfest Torsdag

ole-m.jpg

Jazzfests andre dag var i allsidighetens tegn. Først fikk barna på St.Olavs høre et knippe låter fra Knutsen og Ludvigsens rike sangkatalog i Jovan Pavlovics musikalske drakt - før vi andre får ta del i verket på Rica Nidelven lørdag 20.00. Deretter ble Dokkhuset åpnet for publikum og musikklinjene i byen når den engelske stjernetrioen Lighthouse Trio med den gudebenådede Gwilym Simcock på piano, Tim Garland på saksofoner og Asaf Sirkis på perkusjon entret scenen og tok oss med inn i deres musikalske univers.

Naoko Sakata Trio åpnet vårt samarbeid med Trondheim Folkebibliotek på Rådhussalen, et nydelig lokale for akustiske konserter. Vi anbefaler alle å gå på De Beren Gieren på samme sted kl 18.00 i kveld, fredag for å oppleve det gjennom eget sanseapparat. Lett Trondheims fineste intimscene. På omtrent samme tid kunne publikum oppleve Saga Duo fra Trøndertun på Dokkhuset, før publikum fylte Dokkhuset for å overvære Ole Morten Vågans bestillingsverk for Trondheim Jazzorkester. Stemningen på scene og sal var elektrisk og Adressa rangerte i dag konserten i toppsjiktet av opplevelser Trondheim Jazzorkester har bydd på oppigjennom dens rike historie. Vi er enige!

Kl 22.00 entret Cunninlynguists scenen på et utsolgt Blæst og hadde publikum i sin hule hånd fra første stund. En magisk opplevelse og en oppvisning i publikumstekke. Det hjelper på at backkatalogen er så solid som den jo er.

Trondheims egen Espen Aalberg avsluttet kvelden på Dokkhuset med Basement Sessions, og med Jonas Kullhammar og Torbjørn Zetterbergs hjelp satte de stemningen som varte til jammen ebbet ut i de sene timer.

 

Med noen timer på øyet er vi klare for å gå inn i helga med gode opplevelser i vente, vi ses!