Jazzfest Lørdag / Søndag

10371395_727699233918178_5908032245416765066_n.jpg

Lørdagen startet godt med Viktor Wilhelmsen og hans røffe roots-solokonsept. Viktor er en ung artist med særpreg, og han leverte et strålende solosett med smakebiter fra en låtkatalog som vi gleder oss til å høre på plate. Rett etter fikk vi stifte bekjentskap med Floren, en trio fra Jazzlinja ved NTNU, med saksofontalentet Elisabeth Lid Trøen i spissen. Trioen debuterte med stil, og gjennomførte en konsert som lover godt for framtida.

På Broen Bar fikk de oppmøtte stifte bekjentskap med Tonje Unstad, en nordnorsk visesanger vi mener flere vil få øynene opp for i årene som kommer. Tonje har publikum i sin hule hånd, og gjorde sin første hele konsert i Trondheim med

Vi har i en årrekke samarbeidet med folkehøyskolene i nærheten av Trondheim, og på Dokkhuset denne lørdagen ble vi kjent med Trio Ambrosius fra Birka Folkehøyskole, som kunne by på jazz i form av den klassiske pianotrioen. Dette er meget talentfulle ungdommer vi forventer å se mer til i årene som kommer!

Den talentfulle og musikalsk umiskjennelige trommeslager Kenneth Kapstad ble velfortjent utnevnt til årets NTNU-Ambassadør og en fullsatt sal fikk hedre musikeren før kveldens hovedkonsert på Dokkhuset.

Bassist, komponist og professor Bjørn Alterhaugs lidenskaper - musikk, filosofi og akademia - smeltet sammen i hans bestillingsverk som hadde sin urpremiere på Dokkhuset lørdag ettermiddag, med et band bestående av nye og mer etablerte jazzmusikere, deriblant Viktoria Tolstoy, Frode Alnæs og tidligere nevnte Kenneth Kapstad. Bjørn Alterhaug kunne by på en spennende og variert konsert med både gamle og nye komposisjoner i skjønn forening.

Trondhjemmeren Jovan Pavloviç, NTNU Jazzensemble m/serbiske venner og Knutsen og Ludvigsens rike sangkatalog ble en god match på Rica Nidelven under NTNU´s Superlørdag. Hvor urpremieren fikk et naturlig høydepunkt da Øystein Dolmen steg opp på scenen og sang Hallo! Hallo!

Stjerneskuddet Emilie Nicolas gjorde sin første klubbkonsert i Trondheim under Jazzfest til fullt hus og elektrisk stemning, før Bo Kaspers inntok scenen på Rica Nidelven og viste publikum hvorfor de er et av Nordens aller største liveband. Per Mathisen loset oss med stø hånd gjennom lørdagsnattens jamsession på Dokkhuset.

 

Jazzfest søndag

 

På søndag formiddag var Rockheim stedet å være, først fikk vi stifte bekjentskap til den meget dyktige Liljan Emilia Kvintett fra Birka FHS, som ga oss en nydelig blanding av jazz og pop.

Frode Alnæs Trio fulgte opp med lekne låter fra Frodes allsidige sangkatalog. Frode i kammerjazzformatet er alltid en fest, og trioen er skreddersydd formatet. Rune Arnesen serverer meget lekkert og lyttende trommespill, og Per Mathisen på bass er variert, virtuost og groovy.

Jazzfest 2014 endte søndag kveld på Lademoen Kirke da jazzlinjas far, Terje Bjørklund, presenterte sitt verk Sacred Concert, godt hjulpet av Arve Henriksen, estiske Maria Väli, Kammerkoret Embla og Trondheim Symfoniorkester. Dette satte et høytidelig og ektefølt punktum på en av Jazzfests fineste festivaler så langt, i en forholdsvis ubrukt arena i en bydel som vil få sin renessanse i årene som kommer.

 

Takk for nå! Jazzfest Future er tilbake 17.-18.oktober, vi ses da!