Jazzfest Fredag

PM.jpg

Helga er i anmars og Kim Myhr åpner festivaldagen på Bar Passiar, Dokkhuset. Med sitt unike tolvstrengskonsept viser han tydelig at han er en musiker som har funnet sin stemme for de som har møtt opp på denne fredagsformiddagen. Eskild går på rett etterpå og publikum blir presentert for to forholdsvis nye stemmer i norsk jazzliv, Kari Eskild Havenstrøm på vokal og Aleksander Lindås på gitar; to musikere vi garantert vil bli bedre kjent med i årene som kommer. På Rica´s Broen Bar tok The N.O Brass Fest & Dr.Bekken oss med til New Orleans en stakket stund, når de drevne Førde brødrene Jarle og Helge, Jazzfests festivalsjef Ernst Wiggo Sandbakk, Jon Krogstad og Dr.Bekken ga oss en oppvisning i sjangerbeherskelse og oppfinnsomhet.

Jazzfests FOKUS-workshops bydde på tidligere nevnte Kim Myhr og saksofon-unikummet Jonas Kullhammar - som begge delte av sin rike musikererfaring.

Den belgiske pianotrioen De Bieren Gieren ga oss smak av hva som rører seg på den europeiske jazzscenen om dagen, før festivalens ubestridte headliner, Pat Metheny Unity Group, entret scenen på Clarion Hotel & Congress og beviste nok en gang hvorfor Metheny har tronet høyt på pallen av internasjonale jazzmusikere i rundt 40 år. Gjennom festivalens største satsning gjennom tidene ble rundt 1000 publikummere servert 165 minutter med pur gitarglede!

På Blæst tok O/R/G/A/N/I/S/M/E/N kontroll med Kjetil Møster og Action Man i tet og spilte et heftig klubbsett inn i natten, mens Kjellerbandet med Jonas Kullhammar dro frem perle etter perle fra Charles Mingus´ storbandkatalog.

Den oppadstormende trommeslageren Siv Øyunn Kjenstad ledet jammen som varte til langt på natt på Dokkhuset.