Jazzfest Ung 2013 er over

IMG_8495-440x293.jpg

Jazzfest Ung 2013 gikk av stabelen i helga, og vi vil rette en stor takk til alle de unge, fremadstormende artistene som har deltatt, og ikke minst til publikum som støtter opp om ungdomstilbud i Trondheim by.

Før helga kom ble Jazzfests Talentpris utdelt til Tollef Østvang (trommer) som har beriket Trondheims kulturliv i mange år allerede. Vi gratulerer igjen, vel fortjent! Samtidig har Jazzreisen (Mads Berven, Daniel Formo, Truls Rønning) reist rundt på skolene i Trondheim og gitt musikalsk jazzhistorie til elever i grunnskolen før de avsluttet med en åpen konsert på Dokkhuset fredag.

Sigmund Seljebø Trio fra Katta, VGS, ga oss lekker gitarbasert jazz før NTNU Jazzensemble under ledelse av Kristoffer Lo serverte Dumdum Boys-klassikere i ny drakt til et lydhørt og entusiastisk publikum som hadde trosset høstværet. Tomas Järmyr Trio ledet oss inn i nattetimene da fredagsjammen tiltok.

På lørdag ble vi først forunt konsertdesigner Kaja Løvdals ekspertise under FOKUS, når hennes unike konsept BertaSofie konsertdesign ga tips om hvordan å forsterke kontakt mellom artist og publikum. Deretter var det FOKUS med Kristoffer Lo, som fortalte om hans tilnærmingsmåte til musikk, arrangering og sjangeroverskridelse.

På kvelden inntok Trøndertun Folkehøyskole Dokkhuset og bød på 4 sterke band som imponerte og ga løfter om at den trønderske musikalske fremtid er i trygge hender, før Highasakite leverte en skjellsettende opplevelse hvor de visuelle, tekstlige og lydlige inntrykkene gikk opp i en høyere enhet for et tydelig berørt publikum. Benedicte Swendgaard loset kvelden i havn med siste jam under Jazzfest Ung.

Takk til alle som kom, vi ses igjen til neste år!