Jazzfests Talentpris 2013 går til Tollef Østvang

e4530f41ca714207a4782af93d46a5c6.jpg

Jazzfest delte i går ut Jazzfests Talentpris 2013 til musiker Tollef Østvang (28). Prisen er støttet av NTNU og er på kr. 15 000. Juryen har bestått av Kirsti Huke, Eirik Hegdal og Petter Vågan.

Juryen sier om kandidaten: Jazzfest Ungs talentpris går i år til en musiker som besitter et stort talent på sitt instrument, er en fremragende medmusikant og som med årene ikke bare har vist et stort engasjement på scenen, men også innenfor de mange andre fasettene ved jazzmiljøet, både lokalt og nasjonalt. Han er med på å foredle den akustiske jazztradisjonen, blant annet med bandene Friends & Neighbors, All Included og Universal Indians, alle band som går til roten av både jazz og improvisasjon. Han har også engasjert seg kulturpolitisk gjennom frivillige verv og medlems-organisasjoner, skapt nye arenaer for musikk i Trondheim og fortsetter å være en samlende kraft i Trondheims jazzmiljø.

Vi gratulerer!