Jazzfest 2013 er historie

MariaKannegaard12-440x513.jpg

Vi vil juble lenge over Jazzfest 2013, det mest omfangsrike jazzfestivalprogrammet i Trondheims historie.

Etter at Rønnings Jazzmaskin vs Rhythm Pleasure Sound System innledet med spennende samspill på Bar Moskus mandag 6. mai, har byen kokt av over av jazzrelatert musikk på toppnivå.

Dagene har vært fylt av ungdommelig jazz i konsertserien Jazzfest Future og den spesielle jubileumssatsingen Jazz Mazzive. I tillegg har det vært tidligjazz- og blues på Rica Nidelven Hotel.

Kveldene har vært fylt av stjernekonserter av bl a Maceo Parker, New York Voices og Kurt Elling Quintet.

De sene nattetimene har vært preget av jam sessions med legender som Bjørn Alterhaug i samspill med unge studenter. Vi har slått fast at innen jazzen finnes ingen generasjonskløft. Vi vil aldri glemme jazzstudentene Elisabeth Lid Trøen  og Ole Mofjell i samspill med Bjørn Alterhaug.

Da Kurt Elling satte jazzvokalskapet ettertrykkelig på plass søndag kveld kunne en lykkelig festivalstab slå fast at Jazzfest 2013 var suksess.

Vi har avviklet nesten 50 arrangement og har hygget oss sammen med et trofast og dedikert publikum. Det har vært flere fulle hus en noen gang tidligere.

Mest gøy er det å slå fast at våre egenproduksjoner med Maria Kannegaard, Kristoffer Lo/NTNU Jazz Ensemble og Torstein Kubban´s Hot Five ble meget vellykket. Og da Håkon Kornstad ble utpekt til NTNU Ambassadør ble vi rørt til tårer. Hans musikalske takk er nyskapende, høyverdig samtidskunst og spennende brobygging mellom så forskjellige uttrykk som moderne jazz og opera.

Vi takker de frivillige for en fenomenal innsats, dag som natt. Vi takker fornøyde partnere. Partnerne har mye av æren for at vi kan levere topp kvalitet innenfor et bredt sjangerfelt av jazzen.

Aldri har Trondheim swingt mer. Jubel og glede!

Ernst Wiggo Sandbakk Daglig leder