Jazzfest Exclusive: Chris Potter Underground!!

chrispotter.jpg

One of the most studied (and copied) saxophonists on the planet

Chris Potter, sax Adam Rogers, gitar Fima Ephron, bass Nate Smith, trommer

Chris Potter, fanebærer for amerikansk jazz og veien videre, tar med seg et stjernelag av musikere under navnet Chris Potter Underground. Etter flere utgivelser og vidstrakt turnering vil de vise seg fra sin beste side denne torsdagskvelden i oktober. Møt opp og bli inspirert av funkinspirert jazz i verdensklasse. Som Potter selv sier om denne musikken: - I've wanted to do something more funk-related music that seems to be in the air, all around us. But also keep it as free as the freest jazz conception'

Chris Potter har spilt med legender som Herbie Hancock, Dave Holland, John Scofield, the Mingus Big Band, Jim Hall, Paul Motian, Dave Douglas, Ray Brown og mange flere.

Kurt Elling til Jazzfest 2013

Kurt-Elling.png

Kurt Elling er en av vår tids mest begavede mannlige jazzvokalister, og har siden starten på Blue Note tidlig på 90-tallet gått fra suksess til suksess. Alle hans ni utgivelser har blitt nominert til minst én Grammy, som eneste artist i Grammys historie!

Ellings rike baritonstemme dekker fire oktaver og demonstrerer både teknisk virtuositet og emosjonell dybde. Til Trondheim har han med seg sitt eget band, og dette blir garantert en kveld det kommer til å gå gjetord om. Sikre deg billetter allerede nå og se frem til en kveld spekket med gamle og fremtidige jazzklassikere.

"The most important generator of popular songs in the Western world" – London Telegraph

Pharoah Sanders Quartet til Jazzfest

Pharoah-Sanders-foto-11.jpg

En virkelig jazzlegende inntar Trondheim. Pharoah Sanders er en av de største og mest karakteristiske tenorsaksofonistene i jazzhistorien. Det er virkelig en levende legende som kommer til Dokkhuset denne fredagskvelden i mai.

Sanders slo igjennom  på midten av 60-tallet. I dag er han en grasiøs saksofonist som spiller i de fleste stilarter, med en helt særegen tone. Han er en moden artist, med en tøff og lyrisk stil. Bli med på et møte med den EKTE amerikanske jazzhistorien.

Pharoah Sanders (Saxophone) / Oli Hayhurst (Bass)  / Gene Calderazzo (Drums)  / William Henderson (Piano)

Knallstart for Jazzfest!

MaceoParkerBand11.jpg

Med 450 entusiastiske publikummere i Dokkhuset, fikk Jazzfest en flott start tirsdag kveld. Maceo Parker sørget for et heftig vorspiel, skriver Adresseavisen.

More...
More...
  • Jeg er optimist med tanke på resten av jubileumsfestivalen, sier en fornøyd festivalsjef, Ernst Wiggo Sandbakk.

Høydepunktene står i kø de nærmeste dagene:

New York Voices, Pat Martino, Maria Kannegaard, Pharoah Sanders, Karin Krog og Bengt Hallberg, Kurt Elling - for bare å nevne noe.

Takk for i år!

Takk for Jazzfest 2017! – en hilsen fra daglig leder

Nok en gang er en Jazzfest over, den årlige festen i Trondheim, med innslag av både JAZZ og FEST. Men mest JAZZ, selvsagt.

Det er lov til å skryte nå i ettertid.

Som daglig leder vil jeg først trekke fram og takke vår herlige gjeng i lilla t-skjorte: de frivillige. Flottere og mer dedikerte mennesker finnes ikke. De er i internasjonal toppklasse!

Men det er mange flere som fortjener takk:

- vår tekniske stab, under Tor Breivik. De gir ALT for å please artistenes utfordrende tekniske krav. Og de jobber som helter innen tilmålt tid, for at konsertene skal starte presis, og for å gi vårt trofaste publikum de beste opplevelsene.

- den fenomalenale staben, med Merete, Andrew, Eli, Sven-Erik, Berit, Thekla, Justus, Solfrid, Arne, Marina, Julius, Sakkeus, Bodil, Leiv og Ola, som hver på sin måte og med sine folk for hjulene til å rulle før, under og etter festivalen. Dere er gull verdt, alle sammen.

- vårt siste tilskudd: Ulfs Vinbar, med Ulf, Eva, Bente, Julie, Tone og Jannicke.

- våre samarbeidspartnere, som år etter år gir sine bidrag med entusiasme og glede. Jeg har sagt det før: det er dere som gir oss muskler til å satse. Festivalprogrammet ville blitt marginalt uten dere.

- musikerne: takk for at dere tar oppdraget og publikum på alvor. Vi har nemlig verdens fineste publikum.

- og nettopp publikum: dere sørger for balanse i regnskapet, på den mest usikre budsjettposten fra år til år. Takk for at dere tør å trå inn i saler med ukjente artistnavn. Dere har forstått at Jazzfest serverer kvalitet i alle stilarter.

Til slutt:

- styret i Trondheim Jazzfestival, under Grete Wennes´ ledelse. Alle festivaler skulle hatt deres brede kompetanse, entusiasme og forståelse for organisasjonens samfunnsoppdrag og den jobben som gjøres for å gjennomføre våre mål og strategier.

Nå skal vi evaluere.  Vi lover å bli enda bedre i 2018.

Tusen takk, alle sammen!

Ernst Wiggo Sandbakk

Daglig leder

Ulf Dalheim har planer om å starte byens første vinbar. Under Jazzfest får du en forsmak

Ulf Dalheim har planer om å starte byens første vinbar. Under Jazzfest får du en forsmak

Det blir musikk og vin i skjønn forening når Jazzfest markerer åpningen av pop-up-prosjektet «Ulfs Vinbar» onsdag 10. mai:

– Dette har vært en drøm i mange år. Vi skal ha god vin, god musikk  – og det skal svinge av begge deler! sier Ernst Wiggo Sandbakk, daglig leder i Jazzfest, som i år arrangeres fra 9.-14.mai.

Lina Nyberg Band

Lina Nyberg Band

Foto: Mika Anagrius

Lina Nyberg er en av Sveriges mest profilerte jazzvokalister. Hun startet karrieren i samarbeid med Esbjörn Svensson, og mottok nylig ”Kungliga Musikaliska Akademins” store jazzpris. Til Trondheim har hun med seg sitt faste band, med det beste av den nye generasjonen svenske jazzmusikere: David Stackenäs – gitar, Cecilia Persson – piano, Josef Kallerdahl – bass, Peter Danemo - trommer

Teaterhuset Avant Garden, fredag 12. mai kl. 21.00

Nils Berg Cinemascope

Nils Berg Cinemascope

Fire svenske toppmusikere og en prosjektor. Nils Berg med tre medmusikere akkompagnerer stjerner fra fjerne strøk. Den svenske trioen lager magisk tonefølge til ukjente musikere fra You Tube. Sammen med bandet snurrer videofilmer. Blant de ”femte bandmedlemmene” er en helt utrolig sanger fra Afghanistan, en balafonvirtuos fra Mali, en fløytist fra Japan og en dansetropp fra India.

Dette har blitt en uhyre original miks som har fått pressen til å kalle Nils Berg for ”en Fellini innen svensk jazz”. Velkommen til en fantastisk performance i globalismens tid.

Horse Orchestra

Horse Orchestra

Fra Danmark får vi besøk av det suksessfulle og fordomsfrie Horse Orchestra, som har medlemmer fra Norge, Sverige, Danmark og Island. Og en av nordmennene er Trondheims egen Kristian Tangvik. Den unge tubaisten har etablert seg i København, hvor han tar videreutdannelse på Rytmisk Musikonservatorium og frilanser..

Horse Orchestra er et fyrverkeri av et band, som mottok hel to priser under Danish Jazz Awards 2015, for utgivelsen ”Living The Dream”.

Oumou Sangaré

Oumou Sangaré

Fra Mali kommer den gudbenådede sangeren Oumou Sangaré. ”The Songbird of Wassoulou" som hun kalles, har sitt helt spesielle uttrykk. 

Hun har hatt internasjonal stjernestatus siden hun var 21, og har en imponerende merittliste med Grammy-pris og opptredener på de største festivalene i hele verden, blant dem Roskilde.

Fredag 12. mai står hun på Dokkhusets Scene sammen med et åtte mann sterke band.