Trond Wiger med bestilling til Jazzfest 2019

Trondheim Jazzfestival har bygget sin profil på spennende egenproduksjoner og utallige nyskapende konsertprosjekter. Vi røper med dette første programnyhet for 2019, og ser frem til en vital konsert ledet av fenomenale Trond Wiger.

God stemning da Trond Wiger (t.v.) og bandet møttes for første gang sist uke. Med seg i bandet har han (f.v.) Erlend Smalås, Truls Lorentzen og Kyrre Laastad. Foto: Tore T. Sandbakken

God stemning da Trond Wiger (t.v.) og bandet møttes for første gang sist uke. Med seg i bandet har han (f.v.) Erlend Smalås, Truls Lorentzen og Kyrre Laastad. Foto: Tore T. Sandbakken

Rapperen og slam-poeten Trond Wiger, kjent fra G.O.D.S., har mottatt 70 000,- kr. fra Det norske komponistfond for en bestilling til neste års Jazzfest. Her vil hiphop, poesi og jazz møtes i en moderne drakt.

Selv sier Trond følgende om prosjektet:

"Akkurat nå gleder jeg meg bare veldig til å sette i gang. Jeg elsker støy og harmoni, enkle melodier og tunge beats, repetisjon og overraskelser, så jeg håper det blir litt av alt, men som en konsertmessig helhet. Jeg har fått med meg et band som har mulighet til å gå i alle retninger og som er simultant lyttende og skapende. Kanskje blir vi også flere etterhvert, hvis behovet for strupesang, pauker, sag, kirkeorgel eller lignende plutselig melder seg."

Vi gleder oss stort til å presentere dette prosjektet for det trønderske jazz-publikummet i 2019! Last ned vår app og følg oss på Facebook og Instagram for å holde deg oppdatert på siste nytt fra Jazzfest.

Billetter og annen info finner du på www.jazzfest.no. Her kan du også melde deg på vårt nyhetsbrev.