Konsertrapporter fra Jazzfest, tirsdag 8. mai

FOKUS: THOMAS MORGAN
Thomas Morgan var først ut i seminarserien Fokus. Her holdt han tett, men lav dialog med en meget dedikert lytterskare, de fleste av dem fra Jazzlinja ved NTNU. Han pratet om hvordan å forholde seg til form, og hvordan veksle mellom fast og åpen form, i tillegg til å svare på spørsmål fra tilhørerne.

TILLSVIDARE
Jazzfest har alltid en stor mengde unge talentfulle band. “Tillsvidare” fra Birka Folkehögskola presenterte et knippe egenskrevne låter i et akustisk format, med flygel, kontrabass, fiolin, gitar og tre vokal. Musikken beveget seg i mellom singer-songwritertradisjonen og mer moderne pop, med innslag av improvisasjoner på de ulike instrumentene. Konserten varte i 30 minutter og samlet mange publikummere på Foajéscenen, i påvente av Gregory Porter-konserten.

BILL FRISELL & THOMAS MORGAN DUO
Duoen presenterte stillfaren kammerjazz av ypperste merke. Med sine dypsindige tolkninger av standardlåter fra den amerikanske sangboken. Se også Henning Boltes status:  

https://www.facebook.com/henning.bolte.90?ref=br_rs

MORTEN STAI

Et nytt eksempel på en artist som har en plan med karrieren sin. Morten gjorde sin MA-eksamen ved Jazzlinja NTNU i 2017. Konserten bød på flotte, egenkomponerte låter, fint satt sammen til et helhetlig uttrykk. Stai har en godt gjennomtenkt kunstnerisk idé. 

Konserten var et plateslipp, helt tydelig inspirert av Stais møte med libanesisk musikktradisjon. Ingrid Steinkopf imponerte på vokal og piano, og Lukas Zabulionis og Åsmund Smidt har hatt en strålende utvikling siden vi sist hørte dem. 

GREGORY PORTER
Les Adressa.no sin anmeldelse. (betalingsmur)

Husk! Last ned vår festival-app!