Konsertrapporter fra Jazzfest, onsdag 9. mai

CHINA MOSES
China Moses er et sjarmtroll av dimensjoner. Hun her tok Dokkhuset med et knippe egne låter inspirert av souljazzrepertoaret. En fantastisk forestilling framført med overskudd og spilleglede, av et dynamisk ensemble som fulgte godt opp. Eplet faller ikke langt fra stammen...

YODOK III og Flønes/Sanders/Strugstad
To trioer, en videokunstner, en lys- og en lyddesigner. 9 kunstnere i en blackbox, med masse tid og rom. Lange strekk i et uhyre spennende og nyskapende prosjekt, som viser det beste fra flere av Trondheims unge og spennende kunstnermiljø. En fullsatt Verkstedhallen viste å sette pris på premieren.

DR. BEKKEN: PIANOFOLK
Super-pianist og klubbvert  Tor Einar Bekken hadde fokus på tradisjonsmusikken under første dag av Blå Scene-programmet i Antikvariatet. Han foretok en dypere utforsking av tradisjonsmusikken fra vårt sydlige nabofylke. Spesielt den rike og sterkt grenseinfluerte musikken fra den indre delen av Finnskogen. Mystikk og underfundighet var med å prege programmet som ble særdeles godt mottatt av publikum denne sommerkvelden  på Bakklandets egen «hovedscene».

MAYSHA
China Moses overvar aperitif-konserten med de svært talentfulle Trøndertun-elevene i bandet Maysha, og hun var meget begeistret over det hun hørte! Med bandets tøffe neo-soul og jazz-tilnærming fikk Trøndertun Folkehøgskole nok en gang vist hvilken talentfabrikk skolen er. Disse ungdommene får vi høre mere om! Og det ryktes at flere av dem er kommet inn på høyere musikkutdanning til høsten. Det skjønner vi godt.

CECILIE GRUNDT QUINTET
Cecilie er snart ferdig utdannet ved Jazzlinja NTNU og har i det siste gjort seg bemerket med egen kvintett der hennes komposisjoner blir presentert. Etter å ha hørt denne kvintetten er det klart at jazznorge bør se opp for denne gjengen. Med utsøkte komposisjoner, spennende harmonier og flotte soloer fra bl.a Håvard Aufles på piano og Øyvind Frøberg Mathisen trompet. og ikke minst orkesterlederen selv Cecilie på tenor og sopran saxofon. Bandet ble drevet fram av et solid rytmeseksjon bestående av Åsmund Mathias Smidt på trommer og Morten Berger Stai på kontrabass.  Vi gleder oss til å følge denne gjengen videre!

ARMEL DUPAS TRIO
Armel Dupas konsert var et spennende møte med en fransk pianotrio noe utenom det vanlige. Armel Dupas begynte med et solostykke som gjerne kunne vært skrevet av hans landsmann Debussy, vakkert og spennende. Etter hvert kom resten av trioen på scenen der både trommeslager Mathieu Penot, og bassist Kenny Ruby også spilte synth i tillegg til sine respektive instrument. De var med på å legge spennende klanger og vakre lydbilder på Dupas flotte komposisjoner. Det er veldig fint å kunne høre musikk som er så gjennomtenkt og  gjennomkomponert.  En flott opplevelse og en spennende trio.

DONNY McCASLIN
Donny McCaslin med band leverte en av festivalens konserthøydare så langt, til tross for redusert besetning på grunn av sykdom i bandet. Med mye originalmateriale, ispedd et par moderne klassikere ført i pennen av David Bowie, ble det en personlig og svært intens konsertopplevelse. Her er samspillet i fokus, det høres at McCaslin, trommeslager Zach Danziger og bassist Kevin Scott har lang fartstid sammen.

JAM SESSION m/ VEBJØRN MAMEN
Vebjørn Mamen med band satte den nattlige jazzklubb-stemingen med stor overbevisning da de entret scenen ved midnatt. Med sine versjoner av standrardlåter fra den amerikanske sangboka, la de til rette for en halvannen times jam session med både lokale og tilreisende musikere.

Husk! Last ned vår festival-app!