Nyhetsbrev 19. mars

Miss Tati, Tom S. Lund, Tora Dahle Aagård, David Skinner, Ronnie Jacobsen, Dr. Bekken, Bodil Niska, The Real Thing, Stroboskop og Vegard Bjerkan er klare for jubileumsfesten!

Om knapt to måneder er vi i full gang med jazzfestival nr. 30 i Trondheim, og skal markeres med et festivalprogram uten like.

Miss Tati
I mai 2017 albumdebuterte endelig Miss Tati fra Bergen med den passende titulerte «Finally, Tati!». Med ekstensiv livespilling og singelutgivelser har den norsk/portugisisk/angolanske artisten lenge imponert både konsertgjengere og musikkelskere over hele landet. 
Hennes unike miks av soul, hip hop og RnB har også sørget for at Miss Tati har fått oppmerksomhet langt utenfor Norges grenser. Aviser og magasiner som The Guardian, i-D, Nylon, Essence og Timeout London har alle lagt sin elsk på Tatis musikk. Gjør dere klare til en het aften på Verkstedhallen lørdag 12. mai!

Bodil Niska
Bodil Niska, Finnmarksjenta som begynte å spille tenorsax under veiledning av Kjell Bartholsen, gjester Trondheim igjen. Sist besøkte hun oss med Bodil & Borge, og hadde Asmund Bjørken som gjest. Nå er både Knut Borge og Asmund borte, men Bodil hedrer enhver jazzlegende med sin tro tilhørighet til standardjazzen. Siden 1998 har hun drevet platebutikken «Bare Jazz» i Oslo, og i 2009 mottok hun Ellaprisen fra Oslo Jazzfestival. Lørdag 12. mai på Broen Bar, Scandic Nidelven.

The Real Thing
Siden oppstarten i 1992 har The Real Thing spilt mer enn 1 500 konserter og solgt over 55 000 plater med hardtsvingende, orgelbasert souljazz, inspirert av storheter som Jimmy Smith, Jack McDuff, George Benson og Wes Montgomery. Bandet som "aldri går av scenen i tørr smoking" har opparbeidet seg en solid fanskare også utenfor jazzmenigheten. Organisten Palle Wagnberg, gitaristen Staffan William-Olsson, saksofonisten Dave Edge og trommeslageren Hermund Nygård gleder seg til å fyre opp turnébussen, løfte 200 kg Hammondorgel, sjekke at sløyfa er rett og gyve løs på gammelt og nytt repertoar, ikke minst fra den rykende ferske platen «Oh No, Not The Real Thing Again…». Fredag ettermiddag 11. mai på Broen Bar, Scandic Nidelven.

Dr. Bekkens Blå Scene
Jazzfest presenterer kvalitet i hele jazzens bredde, og vår egen Tor Einar «Dr.» Bekken har også i år programmert sin Blå Scene på Antikvariatet. Først ute er ham selv med sitt PianoFolk-prosjekt onsdag 9. mai. Dagen etter får vi høre gitaristen Tom S. Lund, kjent for mange gjennom sine brasilianske toner med Trio de Janeiro og samarbeid med blant andre Katia Cardenal. Fredag 11. mai kommer årets Spellemannpris-vinner i blues-kategorien, selveste Ronnie Jacobsen! Lørdag får vi besøk av en av Norges fremste swingjazz-pianister, David Skinner, med lekne og radbrekkende versjoner av både standardmateriale og egne låter. Sist, men ikke minst, er vi utrolig stolte av å kunne presentere en av de kuleste damene vi vet om, nemlig gitarist og sanger Tora Dahle Aagard, søndag 13. mai. Vi ser ikke bort fra at Antikvariatets egen fastlege Dr. Bekken selv drar krakken bortåt pianoet og stemmer i alle kveldene!

Vegard Bjerkan
Mottaker av Geir Digernes minnepris i 2017, pianisten Vegard Bjerkan, kvitterer med en konsert inneholdende rykende ferskt materiale under årets Jazzfest. Med seg på laget har han fått strengemagikeren Ola Kvernberg, i tillegg til Hallvard Gaardløs på bass og Kim Christer Hylland på trommer. For et band! Musikerne eksperimenterer med en mørk blanding av electronica, rock og moderne jazz, og musikken er er et resultat av Vegard Bjerkans store interesse for elektroniske instrumenter. Musikken beveger seg gjennom dype lydbilder, med forførende riff og rytmer. Fredag 11. mai på Verkstedhallen.

Stroboskop
Direkte fra Sverige, via Jazzlinja ved NTNU, Trondheim, kommer det fenomenale Stroboskop: en ung, tight og rocka kvartett. De spiller energisk musikk med en drøss av referanser. Med eksplosiv rocke-energi, komplekse rytmer og søkende jazz med mørk harmonikk tar de deg med til de ytre sfærer og tilbake! Dette helsvenske bandet spås en lys framtid.

Tidligere annonsert:
Gregory Porter, China Moses, Siri's Svale Band, Donny McCaslin, Trondheim Jazzorkester & Chick Corea, Erlend Jentoft, Ståle Storløkkens, Bill Frisell & Thomas Morgan, Cécile McLorin Salvant, Arild Andersen & TrondheimSolistene, Solveig Slettahjell, Gustav E. Holmqvist & NTNU Jazzensemble vs Otto Nielsen, Henning Sommerro & Gunnar Andreas Berg, S. Møller & Reggie Got Beats, Hi5, Kari Ikonen Trio, Atomic, Humair, Storaas, Franck, Raoul Björkenheim TRIAD, Armel Dupas Trio, Yodok III & Flønes/Sanders/Strugstad, MoE & Mette Rasmussen.