Lansering av nye artister til Jazzfest 2018!

Som kjent skal vi feire festival nr. 30 i år, og jubileumsprogrammet tegner til å bli meget bra. 
Herved avslører vi 6 konserter til.

Bill Frisell & Thomas Morgan

Vi er svært stolte av å kunne presentere gitarist Bill Frisell og bassist Thomas Morgan i tett duo-samspill under årets Jazzfest! Duoen er aktuell med albumet Small Town, en live-innspilling fra Village Vanguard i New York, utgitt på plateselskapet ECM i mai 2017. Dokkhuset, tirsdag 8. mai kl. 21.00.

Cécile McLorin Salvant

Cecile.png

Cécile er aktuell med sitt fjerde album Dreams and Daggers, et liveopptak fra Village Vanguard i New York, som også ble nominert til Grammy i samme kategori i 2017.
Dette er en stemmeprakt av de sjeldne, så sett av datoen for en aften med amerikansk vokaljazz av ypperste klasse!
Dokkhuset, fredag 11. mai kl. 19.00.

Arild Andersen & TrondheimSolistene

Arild Andersen.jpg

En av landets virkelige jazzlegender, bassisten Arild Andersen har fått et av sine store ønsker oppfylt: En helaftens konsert med sine favorittstrykere: TrondheimSolistene. Tore Johansen har skrevet arrangementer, og valgt ut et repertoar fra Arilds store låtkatalog (han hadde ca 360 å velge mellom). Festivals kunstneriske råd er overlykkelig over dette programinnslaget. Det blir musikalsk magi i Vår Frue kirke fredag 11. mai kl. 21.00.
Vår Frue kirke, fredag 11. mai kl. 21.00.

Gustav E. Holmqvist & NTNU Jazzensemble vs Otto Nielsen

Gustav.jpg

Otto Nielsen er et kjent og kjært navn for de fleste trondhjemmere. Med melodier som Bakklajnnets vakre Maja, Hajnnhojnn i bajnn og Litjvisa mi har han sunget seg langt inn i den trønderske (og norske) folkesjela. På Dokkhuset 12. mai presenterer tidligere Jazzlinje-student Gustav Erlandsson Holmquist sine rykende ferske arrangementer av et utvalg av Nielsens rike visesang-skatt, fremført av Trondheims eget NTNU Jazzensemble, som består av nåværende studenter ved Jazzlinja på NTNU.
Dokkhuset, lørdag 12. mai kl. 18.00.

Solveig Slettahjell 

Solveig Slettahjell.jpg

Solveig Slettahjell trenger knapt noen presentasjon. Hun er en av våre fremste og mest anerkjente sangere og har gjennom snart tjue år som plateartist satt tydelige spor hos både publikum og presse over hele verden. Hun er på god vei til å bli allemannseie i norsk musikkliv, og synger for et stadig voksende publikum. Som få andre greier Solveig å gjøre alt hun synger til sitt eget. Om det er originalkomposisjoner, popklassikere, viser, gamle spirituals eller julesanger er hennes stemme en krystallklar og personlig avsender. 
Vår frue kirke, lørdag 12. mai. kl. 21.00. 
Dobbelkonsert med Henning Sommerro & Gunnar Andreas Berg.

Henning Sommerro & Gunnar Andreas Berg

Skjermbilde 2018-01-31 kl. 07.41.32.png

Første gang Henning og Gunnar Andreas samarbeidet med den sjeldne kombinasjonen kirkeorgelet og elektrisk gitar var i 1982 i Oslo konserthus under utdelingen av Dagbladets Kulturstipend. Senere har de hatt en rekke opptredener. Men først i 2008 bestemte de seg for å gjøre ei innspilling sammen, noe som resulterte i CD-en ”Two We Go”. En CD full av musikalske høydepunkter. Det meste av repertoaret er egenkomponert, med unntakt av noen Beatles-klassikere. Det er første gang duoen spiller full konsert, noe som er på høy tid. Vår frue kirke, lørdag 12. mai. kl. 21.00. Dobbelkonsert med Solveig Slettahjell.

Flytting av konsert
Konserten med Blood, Sweat & Tears fredag 2. februar flyttes til Royal Garden Hotel.

Mer info og billetter her.

Tidligere annonsert:
Gregory Porter med «Nat King Cole & Me»
China Moses
Siri's Svale Band
Donny McCaslin
Trondheim Jazzorkester & Chick Corea
Erlend Jentoft «Triforium» (bestilling)
Ståle Storløkkens “Twilight Saloon” (bestilling)